Spustili sme prihlasovanie na duál, uchádzačov čaká online pohovor

<Zadajte anotáciu>

Od 25. januára 2021 je spustené prihlasovanie na duálne vzdelávanie, ktoré ponúka naša spoločnosť v spolupráci so Strednou priemyselnou školou elektrotechnickou v Košiciach. Prihláška na duál je bezplatná, záujemcovia o štúdium ju nájdu na stránke SPŠE.

Ako prebieha výber uchádzačov?

Už v roku 2020 sme museli pre pandémiu spustiť online prijímacie pohovory, ktoré sa osvedčili medzi uchádzačmi. V tomto trende pokračujeme aj tento rok. Je preto úplne jedno, kde si - pošli prihlášku, ktorá ťa nič nestojí, a absolvuj online pohovor. Za túto skúsenosť teda naozaj nič nedáš, môžeš len získať. Na duál prijímame 30 uchádzačov.

Ako vyzeral online pohovor minulý rok, sa dozvieš v rozhovore s Dominikou.

Kto sa môže prihlásiť?

Duál je určený pre študentov, ktorí tento rok končia strednú školu, ale aj pre tých, ktorí štúdium absolvovali najneskôr pred 5 rokmi.

Trojročné pomaturitné štúdium je vhodné pre všetkých, ktorí chcú naštartovať svoju kariéru v IT. Vzdelávať ťa budú lektori z praxe, vďaka ktorým budeš držať krok s trendmi a najnovšími technológiami. Vďaka pomeru teórie a praxe - 30:70 získaš zručnosti a skúsenosti, ktoré využiješ priamo v práci.

Fungujeme online bez problémov

Štúdium duálu prebiehalo pred pandémiou v priestoroch SPŠE a v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia. Od marca 2020 však funguje v online svete štúdium aj prax. Minulý rok dokonca úspešne absolvovalo 25 študentov v online forme aj záverečné skúšky. Po 3 rokoch štúdia na teba čaká pracovné miesto, ktoré ti garantujeme.

Čo o duáli povedali iní?

Študovať duálne som sa rozhodol kvôli praxi priamo vo firme aj garantovanej pracovnej pozícii. Od prvého ročníka som sa zaujímal o programovací jazyk ABAP. Počas troch rokov praxe som spoznal svoj budúci tím aj náplň budúcej práce. Náš duál vrelo odporúčam každému, koho bavia IT technológie a práca s počítačom,” hodnotí absolvent Milan Bujňák, dnes Junior ABAP Developer.

Vedela som, že nemám skilly na to, aby ma prijali rovno na nejakú pozíciu, vysoká škola ma nelákala. Kolegyňa spomenula známeho, ktorý študuje duálne v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia. V deň, keď som si duál googlila a dozvedela sa, že štúdium je bezplatné, má veľa praxe a motiváciu v podobe štipka, som si poslala prihlášku, bolo to tesne pred uzavretím prihlášok. Hneď, ako som prišla na duál, som vedela, že chcem pracovať v IT, akurát som si potrebovala nájsť správny smer,” hovorí študentka Monika Vojkůvková.

Duálne vzdelávanie ma lákalo hneď na prvý pohľad najmä pre prax, počas ktorej som vyskúšal technické oblasti – siete, databázy. Ale keď som sa dostal do tímu projektového manažmentu, hneď som sa v tejto sfére našiel. Som rád, že som si zvolil duál, prax je naozaj na nezaplatenie a štipendium, ktoré študent dostáva, taktiež poteší,” priznáva absolvent Samuel Svitaň, dnes Scrum Master.

Prihlasovanie do mája 2021

Využi svoju šancu - poď študovať, získavať cenné praktické zručnosti a zároveň aj zarábať praxou. Prihlásiť sa môžeš do 31. mája 2021.

Ak máš viac otázok o duáli, odporúčame blog Najčastejšie otázky o duáli. Ak ti odpovede nestačia, napíš nám na Facebooku Dual education.