Výškové práce patria medzi najrizikovejšie povolania na Slovensku. Mnohokrát si vyžadujú absolútne sústredenie a opatrnosť, čo môže byť pri oprave či montáži veží vysielačov mobilného signálu náročné. Nová aplikácia z dielne košických vývojárov s názvom Pegafly prináša riešenie.

Aplikácia Pegafly značne zjednodušuje prácu technikov. #Poskytuje im reálne informácie v reálnom čase, vrátane toho, čo na vykonanie opravy potrebujú. Navyše sa montážnik môže pýtať na rôzne typy a rady, ktoré dostane v podobe zvukových inštrukcií alebo videí, a zaznamenávať celý proces opravy iba pomocou hlasu. Aplikácia zjednodušuje aj komunikáciu s podporou na pevnej zemi a prináša možnosť ukladania informácií v cloude, kde sa k nim dá spätne vrátiť.

Jedným z najväčších prínosov aplikácie Pegafly je to, že zobrazovacie zariadenie má technik neustále pred sebou pripevnené na prilbe a aplikáciu ovláda len hlasom. Technik má tak pri oprave a montáži úplne voľné ruky a dokáže sa naplno sústrediť na svoju úlohu, pričom zároveň môže sledovať informácie na obrazovke zariadenia v podobe rozšírenej reality.
Technik má tak pri oprave a montáži úplne voľné ruky a dokáže sa naplno sústrediť na svoju úlohu.

Používanie aplikácie sa nevymedzuje iba na veže vysielačov. Jej rozhranie má potenciál aj v oblastiach ako automobilový či montážny priemysel.

Povedzte o tomto článku svojim priateľom

Prázdny
Prázdny

Informácie zo sveta IT na jednom mieste

Informácie zo sveta IT na jednom mieste