Dámy a páni, predstavujeme vám absolventov Duálneho IT vzdelávania 2022

A máme to za sebou… To si jednoznačne povie nejeden absolvent či už strednej školy, univerzity alebo duálneho vzdelávania. Dáme ruku do ohňa, že si túto vetu po nedávnej promócii, ktorá sa udiala 22. júna 2022 v priestoroch hotela Yasmin, povedali aj končiaci študenti Duálneho IT vzdelávania.

Ceremónia to bola nádherná, naši dualisti vyfešákovaní a rodičia dojatí… 25 absolventov si minulý týždeň prebralo po troch rokoch poctivého štúdia a aktívnej praxe diplomy s titulom Diplomovaný špecialista v odbore počítačové systémy. Najlepšie na tom je, že nemusia absolvovať traumatizujúcu cestu na úrad práce. Všetci 25 si totiž okamžite po absolvovaní skúšok našli svoje pracovné miesto na rôznych oddeleniach v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia. Vybrali si ich vlastne počas samotného štúdia a praxe.

Celá promócia sa niesla vo veľmi priateľskom duchu. Generálny riaditeľ Andreas Truls, spoločne s riaditeľom Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej Štefanom Krištínom, sa prihovorili chalanom, aby ich pracovnému nasadeniu nechýbala vášeň a odvaha k inováciám, pretože len to, čo robíte s láskou, má zmysel.
 

Okrem nich zaprial našim absolventom aj predseda Košického samosprávneho kraja, Rastislav Trnka, ktorý má zo študentov radosť. V spojení teoretického vzdelávania a praxe vidí veľký prínos a zmysel ako pre študentov, tak aj pre samotnú spoločnosť.

 

A ako hodnotia štúdium čerství absolventi?

Tomáš Ostovrchý sa na duál prihlásil rok po skončení štúdia na 8-ročnom gymnáziu. Sám nevedel, kam sa jeho kroky budú uberať, na nakoniec narazil na Duálne IT vzdelávanie a svoje rozhodnutie neoľutoval. „Zo začiatku bolo štúdium na univerzite nové a zaujímavé, ale časom som zistil, že ma to nebaví a nenapĺňa, tak som zo školy odišiel. Po určitom čase strávenom v práci som mal stále chuť študovať, tak som hľadal alternatívy a našiel som DUÁL. Štúdium mi dalo veľa a doslova ma vtiahlo do sveta informačných technológií. Za tri roky som nabral ohromné množstvo informácií, poznatkov a praxe.", hodnotí s odstupom Tomáš.

 

Adam Firda prišiel na Duálne IT vzdelávanie zo Strednej odbornej školy Technickej, takže základy z informatiky, sietí a tvorby webstránok mal v malíčku. Aj preto padla jeho voľba pokračovať v štúdiu v Duálnom IT vzdelávaní. Najviac ma na štúdiu bavila praktická časť, kde som mohol svoje teoretické zručnosti naplno využiť. Som veľmi rád, že som takýmto spôsobom mohol spoznať svojich budúcich kolegov, ktorí nás aktívne zapájali do riešení problémov a učili nás nové veci priamo na reálnych zadaniach,” vysvetľuje Adam, ktorý za veľkú výhodu považuje možnosť vyskúšať si rôzne oblasti informačných technológií v rámci DT ITSO SK. „Mojou prioritou je momentálne pracovať v tejto firme. V rámci tímu by som bol veľmi rád, ak by sa mi podarilo vyšplhať sa na pozíciu ICT Engineer.”

 

Sme na našich čerstvých absolventov nesmierne hrdí a prajeme im množstvo pracovných úspechov, hromadu podnetných skúseností a kvantum perfektných kolegov.

Ad revidendum - v práci

Povedzte o tomto článku svojim priateľom

Prázdny
Prázdny

Informácie zo sveta IT na jednom mieste

Informácie zo sveta IT na jednom mieste