Edukácia cez aplikácie patrí medzi formy vzdelávania, ktoré sú vo svete detí čoraz populárnejšie. Do zoznamu tých najnovších sa pridala aj aplikácia z našej dielne, ZVEDAVO, ktorá prepája prírodný svet s tým digitálnym a prináša deťom, no aj rodičom a učiteľom úplne nový zážitok z poznávania sveta okolo nás.

Aplikácia ZVEDAVO umožňuje deťom počas prechádzky v Lesoparku Furča objaviť zvieratá, ktoré sa kvôli plachosti boja ľuďom ukázať. Vďaka 3D technológii ich môžu deti detailne preskúmať, zoznámiť sa so stavbou ich tela, vypočuť si, aké zvuky vydávajú a dokonca si s nimi urobiť fotku.

Všetko, čo deti na prechádzke uvidia, sa im ukladá v aplikácii, ktorá ich z vedomostí aj preskúša. Pomocou interaktívnych kvízov sa tak zabavia a uľahčia prácu učiteľom či rodičom, pre ktorých je ZVEDAVO šikovnou pomôckou.

Aplikácia využíva aj AR (augmentovanú realitu), ktorá prináša jednoduchý výber animácií modelov zvierat.

Aplikácia ZVEDAVO sa vyznačuje širokým záberom cieľových používateľov. Učitelia ju môžu používať pri vzdelávaní, rodiny pri prechádzke či turistike. Poslúži aj ako zábava pre deti a ich priateľov, a v neposlednom rade prináša možnosť spoznávať prírodu a jej obyvateľov aj z domu.

Povedzte o tomto článku svojim priateľom

Prázdny
Prázdny

Informácie zo sveta IT na jednom mieste

Informácie zo sveta IT na jednom mieste