Zahrajte si PC hry, ktoré odporúča tím IT vzdelávania

<Zadajte anotáciu>

Všetci vieme, že doba, kedy sa počítače používali len na prácu sú (našťastie) už dávno preč. Ani nie tak dávno sa zistilo, že počítače môžu slúžiť aj ako zdroj zábavy na dlhé hodiny, a tejto šance sa chytili šikovní programátori, ktorí vytvorili rôzne hry. Od jednoduchého ping pongu až po realisticky prepracované 3D simulátory, ktoré častokrát ohúria fotorealistickou grafikou alebo simuláciou fyziky.

V Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia podporujeme našich zamestnancov aj v gamingových aktivitách, pretože “kdo si hraje, nezlobí”. Pred niekoľkými dňami sa nám podarilo ukončiť zatiaľ najväčší projekt – CS:GO Magenta European Championship, kde proti sebe súťažilo 16 tímov z Nemecka, Slovenska a Maďarska. Naši IT študenti taktiež nezaháľali a zapojili sa do ligy s jedným reprezentačným tímom.

 

Okrem obľúbeného Counter Strike tu máme nespočetné množstvo ďalších titulov rôznych žánrov, a preto sme sa našich študentov opýtali, pri akých tituloch trávia najviac času, a či za ich výberom stojí aj niečo iné než len, podľa niektorých, strata času.

 

Peťo je klasik

Študent IT vzdelávania Peťo je fanúšikom klasiky.

Najviac času, ako nám Peter prezradil, trávi pri hre Stronghold Crusader. Podľa jeho slov je to „oldschool“, a tieto hry majú aj niekoľko rokov po vydaní svoje čaro. Okrem Strongholdu je fanúšikom legendárneho Counter Strike 1.6, čo je dnes už naozaj historický kúsok. Ako posledná hra sa v jeho repertoári obľúbenosti nachádza Minecraft. Pri nej si Peter vie skutočne oddýchnuť od každodenných povinností a ponoriť sa do sveta kociek.

Budovateľka Mirka

Svoje o sile Minecraftu vie aj naša Mirka, ktorá v tejto hre má už niečo vybudované. Pri mestečkách jej kreativita nekončí. V hre Stardew Valley si zasa plní sen o svojej vysnívanej záhradke. Ako poslednú hru uviedla aj Dont Starve – Together, kde s úsmevom pripravuje jedlá pre svojich spoluhráčov a spoločne potom preskúmavajú svet.

 

Nenahnevajte Dominiku

Dominika, ktorú možno poznáte z niekoľkých blogových príspevkov, nie je veľkou fanúšičkou PC hier. Aj napriek tomu však trávi čas pri klasike – Človeče nehnevaj sa, avšak v elektronickej podobe na mobile. Ak nehrá človeče, hrá ďalšie rôzne stolové hry s deťmi, ktoré takúto hravú kamošku určite veľmi oceňujú.

 

Stratégii sa naučíte aj prostredníctvom PC hier

O budovanie kolektívu sa oddychovou aj virtuálnou formou starajú naši ďalší študenti. Napríklad Robo zo strategických hier najviac fandí Hearts of Iron, prípadne Dote2. Spolu s Tomášom ešte pred začiatkom štúdia dobývali svet World of Warcraft. Dodnes spolu navštívia Azeroth a príbuzné svety Warcraftu, kde spoločne prechádzajú raidy, alebo len diskutujú s ďalšími kolegami, ktorí na túto klasiku nedajú dopustiť.

Tomáš si tiež po práci rád zahrá s kolegami Codenames. Okrem spoločného WoW chalani radi hrávajú aj League of Legends (tzv. LoL), kde sa k ich chuti pridáva Marek.

Ten to s LoL myslí naozaj vážne, keďže podľa jeho slov je už niekoľko sezón na ranku Diamond a čoskoro sa (veríme že sa mu to podarí) vypracuje na rank Master a vyššie. Popri tom si Marek rád zahrá aj hru od rovnakého štúdia, ktoré stojí za LoL, a to Valorant. Zo všetkej akcie potom najradšej oddychuje pri titule Ori – pre jej nádhernú grafiku a príbeh, ktorý chytá za srdce.

 

Študenti duálu v UFC


Ďalšou slečnou, ktorá sa k naším študentom pridala v septembri 2021, je Laura. Jej obľúbencom je Overwatch, kde sa podľa nálady pohybuje buď sólo alebo v multiplayeri. Spolu s jej kolegom Danom z ročníka si niekedy merajú sily v hre UFC, v ktorej si podľa ich doslovnej citácie človek „vybije zlosť bez fyzickej ujmy“. Ako tretiu možnosť Laura uvádza aj Untill Dawn, pri ktorej si vždy rada oddýchne, aj keď hru už pozná naspamäť. A ak naozaj nejde o nič, len o čistý oddych, na rad nastupuje Business Tour, čo je hra príbuzná monopoly online.

Dano je rodený stratég a voľný čas trávi pri Age of the Ring. Ako verný fanúšik série Pána prsteňov si tak približuje tieto nesmrteľné príbehy aj v hre. Gartic phone je pre neho voľbou vtedy, ak si s kamošmi chcú vychutnať nefalšovanú srandu, pretože podľa jeho slov každá hra prináša veľa zábavy.

 

V tíme nechýba ani milovník Assassins Creed

Rado fandí vývojarskému štúdiu Ubisoft, konkrétne jeho titulom FarCry 1-6. Najviac fandí Assassins Creed, ktoré podľa jeho slov vie človeka naučiť aj veľmi veľa z histórie, keďže sa tieto hry odohrávajú v historickom období. Či už ide o Egypt alebo renesančné Taliansko, občiansku vojnu v USA alebo templárske výpravy, tieto série si získavajú svojích fanúšikov naozaj prepracovaným príbehom, ktorý má v istých bodoch neuveriteľne blízko k realite.

Absolventi Tomi a Matúš odporúčajú

Celú túto komunitu študentov sa snažia držať pokope aj absolventi – Tomi s Matúšom, ktorí tak ako aj počas študentských čias, zostali verní Phasmophobii – pre fanúšikov lovu duchov a paranormálnych javov je táto hra viac než odporúčaná. Tomi sa netají svojou láskou k motošportu a ako zarytý fanúšik F1 samozrejme vlastní aj herné tituly viacerých sezón. Spoločne  s Matúšom brázdia svet Forzy Horizon alebo si pri plnej vážnosti merajú sily vo veľmi prepracovanom simulátore Asseto Corsa (Competizione).

 

Rivalitu bokom, treba sa postarať aj o farmu

Našťastie len virtuálnu v hre Farming Simulator 19, kde v pozadí nesmie chýbať country hudba. Ak to okolnosti nedovoľujú, Tomi si najradšej v pokoji zahrá Star Wars Battlefront II.. Aj napriek pochmúrnej minulosti, táto hra je pre neho naozaj srdcovkou. Matúš zasa fandí sérií Far Cry, konkrétne je to Far Cry 3, ktorý neomrzí ani po niekoľkých opakovaniach celej príbehovej línie.

Je to celkom poriadna plejáda. Našli ste si niektorú, ktorú by ste chceli vyskúšať? Dajte nám vedieť, radi do niektorého z multiplayer tímu privítame novú krv.