Čaká ťa online pohovor? Nemáš sa čoho báť!

<Zadajte anotáciu>

Záujemcov o duálne štúdium v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia a na SPŠ elektrotechnickej v Košiciach čaká po spracovaní prihlášky výberový pohovor. Súčasná neľahká situácia neumožňuje osobný kontakt, a preto bude aj tento rok prebiehať pohovor online formou. Aby boli tvoje šance na úspech čo najvyššie, určite si prečítaj naše tipy na úspešný pohovor.

Ak už všetky naše tipy dokonale ovládaš, no aj napriek tomu ti online pohovor naháňa strach, nezúfaj. Účelom online pohovoru je posúdiť vhodnosť kandidáta pre duálne štúdium v odbore Počítačové systémy. Je preto jasné, že stredobodom záujmu budeš ty. Čomu si sa venoval doteraz a prečo si sa rozhodol pre duálnu formu štúdia? Aj to sú otázky, ktoré ťa nesmú zaskočiť, preto si na ne vopred premysli odpovede.

Aké zručnosti nás na pohovore zaujímajú?

Súčasťou pohovoru bude overenie tvojich jazykových zručností. Anglický jazyk je v IT svete nevyhnutnosťou. Nemaj stres, ak po anglicky nehovoríš plynule ako rodený Angličan. Témy, o ktorých sa na pohovore po anglicky môžeš rozprávať, dostaneš vopred, takže budeš mať dostatok času na prípravu. Ak angličtinu nepovažuješ za svoju najsilnejšiu stránku, máme pre teba dobrú správu. Na duáli sa v rámci soft-skillových predmetov budeš môcť zdokonaliť v anglickom aj nemeckom jazyku.

Zaujímať nás budú aj tvoje skúsenosti s IT. Buď úprimný, nepretvaruj sa a nepreháňaj. Či už si sa s informatikou stretol iba okrajovo na strednej škole, alebo si počítačový nadšenec, na duáli sa nestratíš. V rámci trojročného štúdia sa od našich odborníkov z praxe naučíš všetko podstatné.

Uvoľni sa a ukáž sa

Na spoločnom hovore sa stretneš s ľuďmi z našej firmy aj z SPŠ elektrotechnickej. Hoci ide o oficiálne stretnutie, neboj sa, že by pred tebou sedeli zamračené osoby, ktoré ti chcú dokázať, že k nám nepatríš. Nikto ťa nechce grilovať ani deptať.

Pred pohovorom si nezabudni trochu upratať v izbe (aspoň priestor, ktorý bude cez webkameru vidieť), zvoľ vhodné oblečenie, ale najmä sa uvoľni a priprav sa nám ukázať, prečo si pre nás ten najlepší kandidát.

V prípade, že máš akékoľvek otázky ohľadom duálneho vzdelávania, neváhaj nám napísať na našich sociálnych sieťach - Facebooku či Instagrame.