Žatva úspešných projektov už začala!

<Zadajte anotáciu>

Viac ako polovica roka je za nami, a tak prišiel čas začať zbierať úrodu z projektov podporených Nadačným fondom T-Systems Slovakia (TSSK) a jeho grantovým programom „T“ FOR ALL, ALL FOR „T“. V uplynulých mesiacoch sa podarilo zrealizovať mnoho skvelých akcií a projektov, ktoré pomáhajú jednotlivcom a skupinám obyvateľov v našom regióne. Ten je neskutočne krásny a rozmanitý. Preto je potrebné starať sa o zachovanie jeho atmosféry a jedinečnosti.

Mnoho našich kolegov sa o to snaží vo svojom voľnom čase a venuje sa dobrovoľníctu alebo podpore jednotlivých projektov. Cieľom grantového projektu je  ich podpora. Práve tie môžu získať finančnú podporu grantového programu „T“ FOR ALL, ALL FOR „T“. Otvára sa už po piatykrát a vstupnou bránou neziskovej organizácie či občianskeho združenia je aktívna spolupráca so zamestnancom TSSK.



Prostredie v ktorom žijeme ovplyvňuje nielen nás dospelých, ale najmä deti, ktoré sa v ňom učia spoznávať a vnímať svet. Ich prvý kontakt s vonkajším svetom by mal byť  preto bezpečný a čo najviac príjemný. Stará sa o to napríklad OZ Barlička. To vďaka pomoci z nášho nadačného fondu zrealizovalo projekt Kominuta deťom. Slovami Andreja Andrejovského, koordinátora projektu, sa vďaka podpore podarilo „zapojiť deti spolu s rodičmi, prepojiť rôzne generácie pre vzájomnú komunikáciu v záhrade a vytvoriť prvky v hracej a objaviteľskej zóne. Medzi ďalšie výsledky je možné zaradiť zrealizovanie 0-tého ročníka Majálesu a zapojili sme neformálnu skupinu dobrovoľníkov. Projekt so svojimi aktivitami priniesol nových ľudí do kolektívu záhrady, spojil viac generácií pre jeden cieľ a pomohol „adoptovať“ záhon ľuďom zo sídliska.“



Na pomoc deťom sa už niekoľko rokov sústreďuje aj organizácia Hipoedu, ktorá v Spišskom podhradí poskytuje hipoterapiu všetkým, čo to potrebujú. Keďže je táto práca spojená so zvieratami v exteriéri, nároky sú značne vyššie. Náš grantový projekt  pomohol zabezpečiť pomôcky a jednotné oblečenie, vďaka ktorému deti vnímajú pracovníkov ako tím, čim sa viac osmeľujú oslovovať ich a pýtať od nich pomoc, i keď to práve nie je tá osoba, na ktorú sú primárne zvyknutí: 8 ročný Samko si 2x vydupal odklad do ZŠ...jeho mama nás oslovila, že nekomunikuje s odborníkmi a nikto si s ním nevie dať rady...tak prišli a postupom času, vďaka spolupráci s rodičmi, začal Samko spolupracovať so mnou ako terapeutom, ktorý mu radí, ako komunikovať s koňom. Na ostatných ani nepozrel. Vďaka jednotnému oblečeniu sa nám Samko viac otvoril a teraz si už vypýta pomoc aj od iných členov,” prezradila nám Jana Knižková, štatutár združenia a koordinátor projektu.



Grantový program  „T“ FOR ALL, ALL FOR „T“ potvrdzuje, že poskytnutie prostriedkov tým správnym organizáciám dokáže urobiť veľkú zmenu aj v našom malebnom regióne.  V septembri preto pripravujeme už piatu “T-systemácku” výzvu. Našim cieľom je nachádzať stale viac a viac možností, ako prispieť ku zblíženiu nie len na medziľudskej úrovni, ale aj prepopjenie obyvateľov s prostredím, v ktorom žijú, a prejaviť v nich túžbu starať sa oň.