Zahájili sme unikátny projekt pre gymnazistov

<Zadajte anotáciu>

Gymnazisti zo Šrobárky na praxi v TSSK

Autor: Zuzana Kaňuchová

T-Systems Slovakia v spolupráci s Gymnáziom Šrobárová v Košiciach odštartovali pilotný projekt „JUMP into Practice @TSSK“.

Týždňová prax študentov 3. ročníka so zameraním na nemecký jazyk je unikátnym projektom, nakoľko študenti gymnázií  prax zvyčajne neabsolvujú. Dvadsať nemecky hovoriacich študentov si svoje znalosti  cibrilo v tímoch s prevažným využitím nemeckého jazyka, v rámci servisnej línie Telekom IT.

"Hlavným cieľom projektu JUMP into Practice @TSSK je motivovať študentov k štúdiu IT odborov, ukázať im, že nie všetky pozície v IT odbore musia byť úplne technické a rovnako ich zasvätiť do pracovného života, s ktorým inak nemajú možnosť prísť do kontaktu,"  hovorí Corinna Grafe  konzultantka duálneho odborného vzdelávania a koordinátorka projektu zároveň.

Motiváciou zo strany T-Systems Slovakia je nielen nedostatok nemecky hovoriacich kandidátov na trhu práce, ale aj prepojenie teoretických poznatkov s praktickým využitím a poskytnutie možnosti študentom dozvedieť sa viac o spoločnosti interaktívnou formou.

Gymnazisti zo Šrobárky na praxi v TSSK

Pilotný projekt zavŕšilo  slávnostné odovzdávanie certikátov za účasti riaditeľa školy, Slavomíra Harabina, reprezentantov našej spoločnosti  i sprievodu RTVS, ktorá celý ceremoniál, vrátane názorov študentov nasnímala.

Jedinečný projekt bude  spolu s vedením Gymnázia Šrobárova vyhodnotený koncom júna, následne budú uskutočnené ďalšie kroky smerom k spolupráci.

DSC_0086

Za T-Systems Slovakia ďakujeme najmä tímlídrom – Alici Nárožnej Gold, Marcele Lyckej-Kubalákovej, Marošovi Skysľákovi, Pavlovi Mirossayovi a Ivanovi Radvákovi, ktorí aj napriek vyťaženosti, gymnazistov vo svojich tímoch privítali a podelili sa o svoje vedomosti a skúsenosti.