Veľké výročie si zaslúži poriadne oslavy

<Zadajte anotáciu>

Autor: Ivana Marcinková

Takmer 2000 ľudí oslávilo narodeniny našej spoločnosti

Pred viac ako desiatimi rokmi, spoločnsoť T-Systems International vykonala viac analýz možných lokalít pre ďalšiu expanziu nearshore IT biznisu. Košice boli vyhodnotené nielen ako miesto s najlepšími možnosťami medzinárodných dodávateľských kapacít pre našu materskú spoločnoť, ale aj pre ďalšiu expanziu biznisu. Druhé najväčšie mesto na Slovensku sa investorom pozdávalo ako mesto s najlepšími podmienkami trhu pre poskytovanie IT služieb. Najdôležitejší kritériom na založenie „magentového“ IT giganta tu v Košiciach bol vysoký potenciál mladých IT talentov v regióne. Solídny základ vzdelávacích inštitúcií pre ďalšie potenciálne synergie v regone, dobrá infraštruktúra, ako aj možnosť spolupráce s našou sesterskou spoločnosťou – Telekom (v Bratislave) hral v tomto rozhodovacom procese dôležitú úlohu. V januári 2006 bola v Košiciach založená spoločnosť T-Systems Slovakia ako je strategické miesto pre outsorcing IT služieb najmä pre SAP a správu Windows-, Linux-/Unix serverov. Splnili sa prvé vízie?

Trhu práce, ktorý funguje: Prepojenie talent a príležitostí

Obrovské príležitosti pre rozvoj informačných a komunikačných technológií v Košickom kraji boli viditeľné už od samých začiatkov. Na posilnenie súčinnosti a spolupráce pre úspešný rozbeh digitálneho veku na východnom Slovenskom bol založené združenie Košice IT Valley. Jeho hlavným cieľom je vybudovať IT centrum v Košickom kraji. Od skorých začiatkov spoločnosti, boli talenty z miestnych vzdelávacích inštitúcií prepojené na pracovné príležitosti začínajúcich zahraničných firiem v regióne. Počnúc 23 zamestnancami T-Systems Slovakia v marci 2006 (10 z nich u nás stále pracuje) sa spoločnosť vyvinula a vyrástla na jedného z najväčších zamestnávateľov v regióne s takmer 4 000 zamestnancami.

Keď sa veľké sny a tvrdá práca oplatia

Dnes je T-Systems Slovakia neoddeliteľnou súčasťou globálnej skupiny Deutsche Telekom AG a jednou z najväčších near shore pobočiek v rámci T-Systems International. Spojením našej dôveryhodnosti s kvalitou a profesionálnym prístupom našich špecialistov a manažérov, ktorými napĺňame našu fiemnú víziu, máme ambíciu stať sa najlepším zamestnávateľom. Prosredníctvom neustáleho odborného a osobného rozvoja chceme udržať flexibilitu a zvýšovať kvalitu poskytovaných služieb. Naším poslaním je "poskytovať vysoko kvalitné a nákladovo efektívne služby a inovatívne IKT riešenia zákazníkom po celom svete." Počnúc prvým zákazníkom, o ktorého sme sa staraili už v máji 2006, sa aktuálne staráme o 700 + zákazníkov na svete priamo z Košíc. Navyše spravujeme 60 % serverov pre zákazníkov T-Systems International, rovnako ako 55 % SAP systémov. Navyše z Košíc riadime až 80% dynamickej infraštruktúry v rámci T-Systems.

Veľké výročie si zaslúži poriadne oslavy

Tento rok oslavujeme 10. výročie založenia firrmy na Slovensku. Pre našich zamestnancvo sme 14. septembra 2016 pripravili špeciálnu akciu. Je nás takmer 4 000 v priemernom veku 31 rokov. Máme rôznymi osobnosti a národnosti, preto sme sa rozhodli osláviť naše výročie inak. Rezervovali sme rôzne košické podniky a umelecké predstavenia a naši zamestnanci si mohli svoju obľúbenú kapelu či popozerať viacero vystúpení za noc.

Moja Reč / POLEMIC / Puding Pani Elvisovej / King Shaolin / Malalata / Bijouterrier / Stand-up comedy Silné Reči / naša firemná kapela T Band / Robert Burian & Mairee / Denes Toth / DJ Vec / DJ Milan Lieskovský / DJ Funcadelic Brothers

Pracujeme tvrdo, ale máme radi aj veľkú zábavu

Pre zjednodušenie celej akcie a zatraktívnenie večera pre našich ľudí, kolegovia pod vedením Martina Hasička vytvorili špeciálnu aplikáciu, kde si zamestnanci mohi skontrolovať kapacitu podnikov online. Túto možnosť využilo 839 zamestnacov v priebehu jednej noci.

Oslava začala vystúpením stand-upistov, ktorí predviedli Silné reči o 19.30 na dvoch paralelných miestach – Noise Aréna a Colloseum. V Noise Aréne bolo obrovské publikum a takmer 600 hostí, no na druhe strane atmosféra v Colloseu bola priateľskejšia s cca 200 ľuďmi.

Hlavný program sa začal o 21.00 hodine vo všetkých podnikoch naraz. Kto najviac zaujal ajťákov? V Boba bare sme mali približne 80 ľudí, pripravených na hip hop s kapelou Moja Reč. Avšak atmosféru vypompovala skôr dvojica DJ Robert Burian & Mairee. Po stand up vystúpení v Colloseu si publikum podmanila kapela Puding Pani Elvisovej (cca 180 ľudí) a atmosféru dopĺňal miestny DJ Citrón. Nie je pre nás veľkým prekvapením, že piváreň Dobré časy žala medzi našimi úspech. 180 zamestnancov si užívalo pohodový večer pri studenom pivku a počúvaní koncertu King Shaolin. Niektorí využili šancu a nechali sa namaľovať karukaturistom, zatiaľ čo ostatní sa tešili na kolegu Dénesa Totha. Kapela BijouTerrier zahrala na netadičnom stage v GES Klubu. Hoci to bol hlavný ťahač večera, viac ľudí prišlo GES-ka podporiť kolegov z našej firemnej kapely T Band Hard. Zábavabola vplnom prúde, ako môže vidieť aj na fotkách z veselej foto steny. Kde to ale vrelo? Takmer 800 ľudí si bolo zaskákať a zaspievť s POLEMICom. Afterparty v Noise Aréne bola v rytme DJ Milana Lieskovského až do polnoci. Väčšina hostí však nezaspala, len zmenila lokál na tradičný Jazz Club. Akciu v tomto podniku odštartovali Funkadelic Brothers a neskôr Malalata. Avšak, skutoční Jazz "milovníci" prišli až pred polnocou a oslavovali do rána. Napriek tomu, že zábava v Retro Clube sa začínala pomaly len so 4 hosťami, bolo to posledné miesto, kde naši zamestnanci oslávovali ešte nad ránom.

Veríme, že sa na akcii páčilo a mali ste dobrý teambuilding.