Vďaka hre k skvelej budúcnosti v T-Systems Slovakia

<Zadajte anotáciu>

Autor: Zuzana Kaňuchová

Hovorí vám niečo pojem „Magenta game?“ Ak ste vysokoškolák v druhom až piatom ročníku a angličtina ani čísla vám nerobia problém, mali by ste si ho rýchlo osvojiť. Prečo? Práve vďaka Magenta game, aktivite, v ktorej nielen preveríte či naozaj ovládate Excel, ekonomické cítenie i mäkké zručnosti viete vyhrať platenú stáž a naštartovať svoju kariéru vo firme, ktorá sa od januára pýši titulom Najzamestnávateľ.

Správne zvolená stratégia vyhráva

Magenta game je v preklade simuláciou finančnej  hry, kde študenti, v anglickom jazyku, riešia prípadovú štúdiu podľa individuálneho zadania. Za jeden deň musia tímovo vymyslieť ako a kam konkrétne, prerozdeliť financie, rovnako akú stratégiu zvoliť, tak aby obstáli nielen v konkurencii, ale aj pred odbornou porotou. Porota posudzuje celkovú prácu študentov v tíme, inovatívnosť, výsledné prezentačné hárky ale aj pohotovosť i schoposť obhájiť riešenia, ako aj znalosť odborných termínov v cudzom jazyku.

Reálna pracovná skúsenosť na nezaplatenie

„Ambíciou Magenta game je v spolupráci s univerzitami priblížiť študentom nielen Centrum zdieľaných služieb pre financie a kontroling T-Systems Slovakia ako také, ale aj  otvoriť  dvere do spoločnosti zábavným spôsobom. Chceme im dať reálnu pracovnú skúsenosť, aby si tak mohli overiť nadobudnuté znalosti na vlastnej koži,“ vysvetlil Peter Benej, spoluorganizátor Magenta game.

Mentori ako samozrejmosť

Študenti bojujú v štyroch tímoch. Počas celodennej práce môžu postupy a riešenia konzultovať s mentormi z Centra zdieľaných služieb pre financie a kontroling T-Systems Slovakia, ako aj zástupcu z fakulty. Tí v závere pomáhajú spoluhodnotiť práce jednotlivých tímov ako aj individuálny prístup jednotlivcov. Pre výhru je dôležité nielen ovládať program Excel, na expertnej úrovni, ale aj mať schopnosť vytvoriť presvedčivú prezentáciu a vedieť uplatniť nadobudnuté mäkké zručnosti, najmä pri práci v tíme.

Úspešný druhý ročník

Iniciatíva sa zrodila v roku 2016 v hlavách expertov z Centra zdieľaných služieb pre financie a kontroling T-Systems Slovakia v spolupráci s Ekonomickou fakultou  Technickej univerzity Košice. Tento ročník považujú organizátori za veľmi úspešný, nakoľko o hru prejavil záujem nielen väčší počet študentov, ale pridala sa aj Podnikovohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach. Brány T-Systems Slovakia sa tak tento týždeň otvorili na dvakrát a privítali aj podľa slov viceprezidenta pre financie, Mareka Rešovského naozaj talentovaných študentov.

Lukratívna cena

Víťazný tím Magenty game získava platenú prax v Centre zdieľaných služieb pre financie a kontroling. Porota rovnako má právomoc udeliť dve divoké karty pre najlepších jednotlivcov. Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť, víťazom srdečne blahoželáme a tešíme sa na nich počas platenej praxe, ktorú si právoplatne zaslúžia.

O Centre zdieľaných služieb pre financie a kontroling

Centrum zdieľaných služieb pre financie a kontroling T-Systems Slovakia vzniklo iba pred pár rokmi, no zaznamenalo už niekoľko signifikantných úspechov, či čo do počtu zamestnancov, tak šírkou portfólia svojich služieb. Finanční experti si musia vedieť poradiť drobnými úlohami ako sú transakčné činnosti až po finančné uzávierky, nesú zodpovednosť za kontroling zákazníckych kontraktov a  konsolidácie či finančné analýzy. Tým, že klientela je číro zahraničná plynulá nemčina i angličtina sú samozrejmosťou.