Tretí najlepší v ochrane osobných údajov

<Zadajte anotáciu>

The Data Privacy Award 2014


Autor: Zuzana Kaňuchová


medzinárodnom online audite ochrany osobných údajov (“International Basic Privacy Audit”) 2014 sa T-Systems Slovakia umiestnila na treťom mieste. Do prieskumu bolo celosvetovo pozvaných takmer 52,000 zamestnancov skupiny Deutsche Telekom (DTAG), pričom výber zamestnancov bol náhodný.


Na základe výsledkov “International Basic Privacy Audit-u” 2014 boli vybrané tri spoločnosti z medzinárodnej a národnej úrovne, ktorých zamestnanci preukázali najvyššiu úroveň znalostí z oblasti ochrany osobných údajov.


“International Basic Privacy Audit” je jedným z nástrojov skupiny Deutsche Telekom na získanie informácií o aktuálnom stave povedomia o ochrane osobných údajov. Otázky online prieskumu vychádzajú z oblastí: používaniaprostriedkov a nástrojov na ochranu osobných údajov pri práci s nimi, efektivity poskytnutých tréningov v oblasti ochrany osobných údajov a procesov ochrany osobných údajov.


Zástupcovia spoločností (za TSSK Marek Rešovský, VP Finance a Monika Popovičová, Data Privacy Officer), boli pozvaní na slávnostné odovzdávanie ocenení za dosiahnutie výnimočnej úrovne ochrany údajov, ktoré sa uskutočnilo 28. januára 2015 v priestoroch ústredia DTAG v Bone a to symbolicky v Európsky deň ochrany údajov. Ceny oceneným osobne odovzdal Thomas Kremer, člen predstavenstva DTAG a Claus-Dieter Ulmer, Data Privacy Officer DTAG.


bild07u




Ocenené medzinárodné spoločnosti:



  1. miesto: T-Systems Mexico
  2. miesto: Crnogorski Telekom a.d. Podgorica
  3. miesto: T-Systems Slovakia

Ocenenia na národnej úrovni (Nemecko):



  1. miesto: Deutsche Telekom Technik, Technical Branch Office Southern District, Centralized Functions.
  2. miesto: DTAG Group Headquarters, Corporate Operating Office, Center for Strategic Projects
  3. miesto: Deutsche Telekom Technik, Technical Branch Office Southern District, Field Operations

Za týmto úspechom nestojí nikto iný ako zamestnanci T-Systems Slovakia, ktorí sa denno-denne riadia pravidlami ochrany osobných údajov pri svojej práci a tým pomáhajú upevňovať dôveryhodnosť spoločnosti..


V tohtoročnom prieskume môžu ešte zabojovať o 2. či 1. miesto.

Data_privacy_award