Teambuilding Duálneho vzdelávania DT ITSO SK: Keď sa spojí príjemné s užitočným

<Zadajte anotáciu>

Korona zmenila úplne celý systém práce, stretávania sa, budovania vzťahov. A keďže my sa počas IT vzdelávania nielen učíme informačným technológiám, ale sa aj spoznávame a chceme zlepšiť svet, rozhodli sme sa v týchto nečasoch pomôcť tým, ktorí doplácajú na ľudské konanie najviac.

„Začiatkom októbra sme navštívili útulok U.V.P. Košice a súkromný azyl pre zvieratá Malá Farma Košice. Útulok U.V.P. Košice navštevujeme už niekoľko rokov, za účelom upevnenia vzťahu v triedach a pre tento rok sme sa rozhodli navštíviť aj Malú Farmu. Snažíme sa spájať príjemné s užitočným a aspoň našou troškou pomôcť zariadeniam a zvieratám v nich,” vysvetľuje Tomáš Bielik Dis., ktorý pracuje v Education and Development Center.

V týchto zariadeniach študenti IT vzdelávania Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia pomáhali s venčením psíkov, vykonávali pomocné práce ako natiaranie plotu, altánku, upratovacie práce a mnoho ďalších aktivít. Okrem toho, študenti vytvorili vlastnú finančnú zbierku, vďaka ktorej zakúpili pre zvieratá krmivo a čistiace prostriedky. „Do budúcna chceme určite pokračovať v tejto aktivite. Je to vynikajúca príležitosť hlavne pre žiakov prvého ročníka, spoznať svojich spolužiakov a budúcich kolegov a pomôcť tam, kde je to potrebné,” dodáva Tomáš.

A ako hodnotia takýto teambuilding naši študenti?

Adam Firda

Tretiak IT vzdelávania DT ITSO SK

Ako študent tretieho ročníka som sa v rámci dobrovoľníckej akcie, ktorú organizovala spoločnosť Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia už druhýkrát mohol zúčastniť návštevy útulku UVP Košice. Tak ako pred dvomi rokmi, aj tento rok som sa zapojil do venčenia psíkov, a nielen to. Tento rok sme sa celá trieda rozdelila do skupín a pomáhali skrášľovaním útulku, či už rezaním kobercov, sekaním buriny, vysypávaním štrku alebo maľovaním zábradlia. Mňa sa týkala posledná aktivita. Pomocou drôteného kartáča som odstraňoval zvyšky farby a hrdzu zo zábradlia, aby spolužiaci mohli potom maľovať. Som rád že som sa mohol aspoň takto zapojiť. Celkovo však aktivity a aj návštevu hodnotím pozitívne a verím, že sa tam ešte niekedy vrátim :).

Daniel Bielik

Prvák IT vzdelávania DT ITSO SK

Po príchode do azylu Malá Farma si nás personál rozdelil na skupiny, ktoré budú pomáhať s manuálnou prácou a na skupiny, ktoré budú venčiť psíky. Ja som v skupine na venčenie. So spolužiačkou Laurou sme dostali na starosť dva krásne psíky. Oba sme teda zobrali na lúku nad útulkom, kde sme sa s chlpáčmi” prechádzali a hrali sa. Čas nám ubehol veľmi rýchlo a bolo mi až ľúto, že psíky musíme nakoniec vrátiť. Rozhodne sa mi páčilo, personál bol super, rovnako tak psíky, jednoducho úžasný zážitok.