Teach for Slovakia – Aby raz všetky deti mali šancu uspieť

<Zadajte anotáciu>

V Bratislave prebehlo vo štvrtok slávnostné otvorenie nového školského roka projektu Teach for Slovakia. Vďaka nadačnému fondu T-Systems Slovakia bude vo Východoslovenskom regióne podporených niekoľko účastníkov tohoto vzdelávacieho projektu!

Teach for Slovakia je intenzívny program osobnostného a profesionálneho rozvoja pre mladých ľudí na Slovensku. Prostredníctvom budovania komunitu lídrov, ktorí pracujú na zmenách v školách i mimo nich, aby raz všetky naše deti mali šancu v živote uspieť.

Základnou ideou projektu Teach for Slovakia je, že k zlepšeniu systému školstva je potrebná dostatočne veľká a rôznorodá skupina pre školstvo zapálených lídrov, ktorí si navzájom dôverujú, dobre poznajú realitu škôl a pôsobia v rôznych oblastiach spoločnosti.

Vďaka tomuto projektu sa od roku 2014 podarilo zmobilizovať a úspešne začleniť 30 účastníkov do 5 regiónov. Dnes má projekt svojich učiteľov v 20 školách od Michaloviec po Malacky.

Organizátori projektu majú do budúcnosti veľmi jasnú predstavu – do roku 2020 plánujú mať niekoľko sto takýchto účastníkov s chuťou podieľať sa na zlepšní a skvalitnení podmienok a výsledkov vzdelávania v rómskych komunitách. Veríme, že aj s pomocou nadačného fondu T-Systems Slovakia sa k tomto cieľu úspečne dopracujú.