Stretnutie s rodičmi - 2. ročník

<Zadajte anotáciu>

Milí rodičia, súčasťou článku je sprievodca pre mamičky (riadok vyššie), v ktorom by ste si mali nájsť všetky dôležité informácie, také potrebné počas obdobia materskej a rodičovskej dovolenky.

Diskusia s mamičkami.

Tento týždeň sa v utorok aj napriek nepriaznivému počasiu zišlo v kongresovej hale, v budove T-Systems Slovakia na Žriedlovej ulici okolo sto rodičov - zamestnancov TSSK v neaktívnom stave, čiže zamestnancov na materskej alebo rodičovskej dovolenke.
Dozvedeli sa o nových stratégiách spoločnosti, aktuálnej organizačnej štruktúre a trendoch posledných mesiacov. Predstavené boli taktiež podujatia, ktorých sa môžu zúčastniť. Na stretnutí boli prítomní najmä zamestnanci z oddelenia Ľudských zdrojov, ktorí odpovedali na otázky mamičiek a oteckov (tých sme v obecenstve napočítali desať). V priloženom sprievodcovi môžete nájsť všetky informácie, ktoré boli preberané.

Naši rodičia.

Netradičná bola diskusia, ktorá nasledovala. Päť mamičiek sa rozhodlo zdieľať svoje osobné príbehy. Hovorili o tom, ako sa vrátili z materskej dovolenky späť do pracovného života. Jedna mamička napríklad začínala v práci najskôr na 50 percent, teraz je na 80tich percentách, čiže piatky má voľné. V Nemecku je tento trend úplne bežný, dúfame, že sa čoskoro dostane aj ku nám na Slovensko. Mamička s dvojičkami mala podobnú skúsenosť. Čo považuje aj s ostatnými za veľmi dôležité, je zostať so svojím vedúcim v kontakte. Jedna mamička dokonca spomenula, že sa medzi dvoma tehotenstvami vrátila do práce na tri mesiace a tri dni. "Tak to vyšlo" :dodala s úsmevom. Na základe daných príbehov si teda ostatní rodičia v obecenstve mohli predstaviť svoj vlastný návrat a vlastne ho mohli vzápätí aj prediskutovať so svojím "tím lídrom", pretože po stretnutí nasledovalo stretnutie ďalšie, "tvárou v tvár", kde boli prítomní vedúci všetkých rodičov v hale.

Novinky o firme prezentoval Martin Džbor, vedúci oddelenia Stratégie a Rozvoj.

Na konci tejto príjemnej udalosti prítomní skonštatovali, že Stretnutie s Rodičmi má pre nich zmysel a určite majú záujem niečo podobné zopakovať najneskôr o rok.

Takže o rok Dovidenia!