Rýchlostný korčuliar v Komunikačnom tíme

<Zadajte anotáciu>

Do Komunikačného oddelenia v T-Systems Slovakia pribudol nový člen, Lukáš Benedik, ktorý sa doteraz profesionálne venoval rýchlostnému korčulovaniu. Zrýchli tempo Komunikačný tím, alebo sa Lukáš prispôsobí tomu nášmu? To bola len jedna z mnohých otázok, ktorá mi napadala, keď som sa pripravovala na interview.


Ahoj Luky, si novým členom nášho tímu v Komunikačnom oddelení a doteraz si pôsobil ako reprezentant Slovenska a člen medzinárodného tímu v rýchlostnom korčuľovaní. Túto nedeľu si vyhral v kategórii inline na Košickom medzinárodnom maratóne mieru. Ako sa ti korčuľovalo?


Ahojte. Košice sú mojim rodným mestom, do ktorého som sa po dlhšom čase vrátil. MMM bolo pre mňa podujatie, na ktorom som v minulosti nemal veľa šťastia. Nikdy som tu nevyhral. O to cennejšie je pre mňa toto víťazstvo, ktoré bolo zakončením mojej pomerne dlhej sezóny trvajúcej od konca marca. Moja účasť však bola po dlhšiu dobu otázna, pretože som sa začiatkom septembra na Majstrovstvách Sveta v Číne zranil. MMM sú preteky s výbornou diváckou účasťou. Je to naozaj krásny pocit, byť toho všetkého súčasťou.

Ako si sa ku korčuľovaniu dostal?


Ku korčuľovaniu ako takému som sa dostal keď som mal štyri roky. Boli to tie klasické hŕkalky, na ktorých bolo dôležité nájsť rovnováhu. Neskôr som prešiel obdobím kedy som miloval freestyle a street korčuľovanie. Tam som sa naučil dokonale ovládať svoje korčule. Až keď som mal štrnásť, objavil som rýchlokorčuľovanie na malom regionálnom preteku na Slovensku. Po prvom preteku, ktorý som absolvoval som stál na pódiu. V danej kategórii sme boli len traja, takže až taký úspech to zase nebol. Avšak bol to veľmi motivujúci faktor, vďaka ktorému dnes stojím tam kde som.


Chceš s korčuľovaním pokračovať, alebo vešiaš kolieska na klinec?


Korčuľovanie mi za posledných 10 rokov umožnilo objaviť nové možnosti. Vďaka korčuľovaniu som precestoval Európu a nazrel som aj do Ázie. Spoznal som ľudí, ktorí ma inšpirovali. Bolo by hlúpe prestať s tým úplne. V živote však nastane obdobie kedy si človek musí určiť nové priority. Jednou z nich je aj posunúť sa v živote ďalej v súvislosti s kariérou a rodinným životom. Korčuľovanie preto nadobudne rolu relaxačnej aktivity.

Popri korčuľovaní si sa aj vzdelával, môžeš nám prezradiť akú školu si absolvoval?


Ku škole som sa v podstate tiež prekorčuloval. Keď som mal pätnásť, dostal som sa do Dánska, ktoré mi učarovalo a bola to teda destinácia, v ktorej som chcel stráviť istý čas. Týmto časom bolo štúdium na vysokej škole. Študoval som marketing a inovácie v podnikaní na Copenhagen Business Academy. Bolo to veľmi prakticky orientované štúdium, ktoré mi rozšírilo obzory a inšpirovalo ma dosiahnúť vysnené ciele.



Máš aj nejaké svoje vlastné skúsenosti s inovatívnym podnikaním?

Jednou z možností v poslednom roku štúdia bola prax vo vlastnej firme. Jednalo sa o implementáciu inovatívneho plánu do všetkých procesov daného biznisu. Môj malý startup súvisel s 3D dizajnom a prácou na prototypoch. Vďaka tejto skúsenosti som sa naučil, že biznis nemôže byť udržateľný pokiaľ nie je dostatočne inovatívny.

Prečo Komunikačné oddelenie? – Čo ťa na tejto práci baví?


Komunikačné oddelenie je veľmi dôležitou spojkou medzi jednotlivými časťami firmy. Informácia ako taká môže mať veľkú silu. Ak je táto informácia podaná správnym spôsobom, dokáže pozitívne ovplyvniť celú spoločnosť. Ak však na druhej strane jej podanie nevyjde, takáto zle podaná informácia môže byť začiatkom katastrofy. Komunikačné oddelenie je miestom, kde sme za šírenie a distribúciu informácií zodpovední a naším spoločným cieľom je podať informácie správnym spôsobom, aby sme maximalizovali ich pozitívny efekt. Je to veľmi racionálny a analyticky postup, ktorý mám v živote naozaj rád.

Ako sa ti zatiaľ páči v spoločnosti T-Systems?


T-Systems je moderná a veľká spoločnosť. Je to miesto, ktoré si nováčik v korporáte musí obľúbiť. Až na tých milión skratiek, ktoré ti komplikujú každodennú prácu. T-Systems je priateľská a plná neobmedzených možností z pohľadu kariérneho a sociálneho rastu. Dostala ma svojim inovatívným prístupom, ktorý si cením na každej spoločnosti.