Poznáme víťazov Start Up Víkendu 2016

<Zadajte anotáciu>

V piatok 22.4.2016 sa v priestoroch Technickej Univerzitnej knižnice otvoril 4. ročník Startup Víkend Košice 2016. V priebehu 54 hodín mali účastníci možnosť zapracovať na nových nádejných projektoch, vylepšiť ich a dať do reálnej podoby, ktorá zaujme potenciálnych investorov.

Ako to celé prebiehalo?

Účastníci mali možnosť zapojiť sa v piatich kategóriách – Designer, Marketer, Business, Software a Hardware developer. Na začiatku mal každý "idea maker" 1 minútu – tzv. Pitch, aby zaujal svoj potenciálny tím vysvetlením problému, ktorému sa bude venovať a predstavením svojho cieľa. Neskôr prichádza fáza hlasovania, následne sa formovali tímy (čo je pod tlakom času celkom náročná úloha :) ). Nájsť si čo najlepšie miesto na prácu, udomácniť sa a zabezpeciť všetky potrebné veci na 54 hodinový maratón. Počas celého víkendu mali k dispozícii rôzne aktivity ako XBox ci profesionálne simulátory pretekov áut, oddychové zóny, aby mohli načerpať nové myšlienky a nápady.

Na usmernenie a podporu nápadov a prúdov myšlienok slúžili mentori, ktorí so svojimi dlhoročnými skúsenosťami poskytli smer a cenné rady z technického, biznis aj marketingového sveta. Mnohokrát sú to práve mentori, vďaka ktorým prejde pôvodná idea transformáciou. Vďaka otázkam, ktoré kladú, sa snažia vytiahnuť z tímu to najlepšie, čo v nich je. Aj za víkend sa dá vybrúsiť diamant ;)

Pripraviť si prezentáciu za 4 minúty? Trošku „hard core“. Čo myslíte? Boli by ste schopní za taký čas vyzdvihnúť všetky benefity? Podarilo sa. A porotcom ostali ešte 2 minúty na otázky. V pozadí sa začalo ťažké rozhodovanie. Päť členov poroty zvažovalo hlavne to, či sú prezentované nápady realizovateľné.

Základom Startup víkendu Košice 2016 bolo hlavne spoznávať, skúšať a vzdelávať sa v oblastiach, ktoré nás bavia. Ísť za hranicu komfortnej zóny. Naučiť sa pracovať v kolektíve neznámych ľudí, prijať konštruktívnu kritiku, robiť kompromisy a spracovať nápady od kolegov, pomocou ktorých sa "idea" jednotlivca môže rozvinúť na "startup boom".

Víťazom 2016 sa stal project "Ventured", ktorý Vás prekvapí zážitkovou dovolenkou pomocou pár kliknutí. Ak máte odvahu, mali by ste to skúsiť.

Potrebujete dopraviť, prepraviť, odviezť či presťahovať? To Vám zabezpečí "Carry Ninja", ktorí vám za pár eur vyriešia logistiku a odbremenia vás vo vašom biznise.

"The Platňa" – 3. miesto bude jedného dňa zachraňovať freeriderov pred lavínovým nebezpečenstvom vďaka elektromechanickej platni, ktorá vám v spojení s lavínovým batohom odopne lyže či snowboard a môže zachrániť život.

Autorka: Anna Oceľáková