Pomoc na tri spôsoby

<Zadajte anotáciu>

Sviatočné obdobie je jedno z tých, kedy si uvedomujeme vzácnosť pohody a pokoja. S tým je často spojené aj naše zdravie. To však mnohým neslúži tak, ako by si priali. O to ťažšie je pre nich prežiť atmosféru sviatkov v šťastí. Preto sme sa aj v tomto roku rozhodli pomôcť tým, ktorí pomáhajú druhým.

Nezisková organizácia Novorodenec.sk pomáha deťom v ohrození, prináša dôležité medicínske informácie, vzdeláva personál a sústreďuje finančné prostriedky na prístroje používané pri starostlivosti o novorodenca v ohrození. Vďaka finančným prostriedkom z Nadačného fondu T-Systems Slovakia sa podarilo zabezpečiť nákup špeciálnych prístrojov v celom regióne. Deťom v ohrození života, predčasne narodeným deťom, alebo deťom s inými sekundárnymi príčinami tak bude podaná pomoc, ktorú potrebujú na šancu na plnohodnotný život.

Ďalšou podporenou organizáciou sa v roku 2017 stalo aj Svetielko pomoci. Ich špecializáciou je pomáhať onkologicky chorým deťom počas a po terapii, deťom v konečnom štádiu onkologického ochorenia a rodinám, ktoré o svoje deti kvôli zákernému ochoreniu prišli. Aj s našou podporou tak  naďalej možu zabezpečiť sociálnu starostlivosť, mobilný hospic, priamu finančnú a materiálnu pomoc, a to všetko bezplatne pre rodiny v tejto ťažkej situácii.

Bábkové divadlo Košice je profesionálne bábkové divadlo, ktoré svoj vznik datuje až do 60. Rokov minulého storočia. K dôležitej činnosti divadla a pri ňom pôsobiaceho Občianskeho združenia pri Bábkovom divadle patrí aj organizovanie festivalu Dni bábkového divadla hier pre rodiny Virvar (od roku 2012), ktorý sa koná v Košiciach vždy začiatkom júna pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Nadačný fond tak aspoň torškou prispel k snahe priviesť bábkové hry k životu, aby napĺňali šťastím srdcia tých najmenších s ich rodinami. Finančná pomoc pomôže s organizáciou festivalu na začiatku júna, s nákupom materiálu na výrobu bábiek a výrobou ilustrovanej literatúry pre deti.

Sme veľmi radi, že máme možnosť pomáhať organizáciám v našom regióne. Práve vďaka nim sa totiž denne darí vykúzliť úsmev na tvárach tých, ktorí to v živote majú natažsie.