Od Tatier až k Dunaju s IT Girls

<Zadajte anotáciu>

So zdravým životným štýlom akoby sa vrece pretrhlo. Dlhá zima je konečne za nami a čím ďalej tým viac ľudí vylieza von za rôznymi športovými príležitosťami. Prekvapením už dávno nie je ani to, že beh je jednou z najobľúbenejších športových aktivít (aj) v IT odvetví.

Rok plný výziev

Keď sledujete kalendáre podujatí, ťažko si vybrať z množstva ponúkaných aktivít, či už športových alebo kultúrnych na rok 2017. Jedno podujatie však zaujalo viacerých aj z „IT východu“, beh s názvom Od Tatier k Dunaju.

V rámci behu môžete odbehnúť vzdialenosť od Tatier až k Dunaju sám / sama. Bola by to síce slušná výzva, ale povedzme si otvorene, 345 km je "trošku" dlhá trasa. OD TATIER K DUNAJU je štafetový beh družstiev. 6 alebo 9 až 12-členné tímy vyštartujú z Jasnej v Nízkych Tatrách v sobotu, 19.8., dopoludnia, bežia non-stop dňom aj nocou a v nedeľu poobede dobehnú do cieľa pretekov na nábreží Dunaja v Bratislave. Sme veľmi radi, že aj IT má v zozname účastníkov svoje zastúpenie – konkrétne 12-členný tím zložený čisto zo žien členov združenia Košice IT Valley.

Zoznámili sme sa v rámci IT Girls Day

Do augusta je síce času dosť, ale keďže bol uplynulý štvrtok venovaný oslavám všetkých žien v IT, združenie Košice IT Valley zorganizovalo tlačovú konferenciu v T-Systems Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici v Košiciach, aby sme sa dozvedeli čosi viac o celej myšlienke. O podujatí a zostave ženského IT družstva nám porozprávali výkonný riaditeľ Košice IT Valley, Pavol Miroššay, trénerka dievčat a zároveň členka tímu Miroslava Francová (Bart.sk) a riaditeľka združenia Aj Ty v IT, ktoré stojí za slovenskou verziou medzinárodného dňa IT Girls, Petra Kotuliaková. Tím je zložený z dievčat z radov T-Systems Slovakia, VSE Innogy a Bart.sk.



Iniciatívou zostaviť ženský tím chcú organizátori motivovať ženy k práci v IT a rovnako ukázať, že táto práca umožňuje vytvoriť rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom.

Beh je pre mňa relax, ktorý sa dá robiť v hocijaký čas, ráno alebo večer”, hovorí aplikačná administrátorka Mária Piatnicová, jedna z aktívnych bežkýň z T-Systems Slovakia, ktoré sa behu zúčastnia.

Tréning za každých okolností

Ako poznamenal Pavol Miroššay, na beh neexistuje zlé počasie, iba zle oblečený bežec. A preto aj napriek tomu, že počasie nebolo ideálne, dievčatá „vybehli“ na ihrisko a predviedli nám, ako sa na beh spoločne pripravujú.



Viac informácii o behu nájdete na http://www.odtatierkdunaju.sk.

Dievčatám držíme palce! O tom, ako sa im darí, vás budeme priebežne informovať.