Nielen IT firma, ale aj ty môžeš niečo zmeniť!

<Zadajte anotáciu>

Nadačný fond T-Systems Slovakia spravovaný Karpatskou nadáciou podporí aktívnych obyvateľov východného Slovenska s dobrými nápadmi celkovou sumou 24 000 EUR.

Košice, 11. september 2017 - Karpatská nadácia otvára 5. ročník grantového programu „T“ for all, all for „T“. Program podporí realizáciu malých svojpomocných projektov mimovládnych neziskových organizácií, ktorých iniciátorom sú zamestnanci T-Systems Slovakia z košického a prešovského kraja v max. výške 3000 EUR na projekt. Tematické zameranie projektov nie je stanovené a záleží od konkrétnych potrieb komunity – miesta, kde žijú, pracujú, vychovávajú svoje deti. Cieľom programu je prispieť k rozvoju východného Slovenska prostredníctvom neformálneho vzdelávania, ochrany životného prostredia a rozvoja voľnočasových aktivít. Prečítajte si výzvu grantového programu “T” for all, all for ”T” Nadačného fondu T-Systems Slovakia, uchádzajte sa o grant a získajte podporu pre svoj projekt. Všetky potrebné informácie a dokumenty nájdete tu.

V predchádzajúcom ročníku programu vytvorili dobrovoľníci nízkoalergénnu zónu v školskej komunitnej záhrade v Košiciach. Pre mládež z Levoče pripravili členovia OZ Foya medzinárodný volejbalový turnaj a skauti zo 49. zboru zorganizovali sériu splavov pre žiakov základných a stredných škôl z Prešova a Košíc.

„Našou víziou je východné Slovensko – miesto, kde ľudia a organizácie prebrali zodpovednosť za seba, zlepšujú svoj život a svet okolo seba, rešpektujú sa navzájom, spolupracujú, pomáhajú si a spoločne tvoria budúcnosť. Ak chceme zmeniť kvalitu života v tomto regióne a prispieť k jeho lepšej budúcnosti musíme to robiť SPOLU. Sme radi, že našu víziu zdieľajú a s jej napĺňaním nám chcú pomáhať aj spoločensky zodpovedné firmy, “ povedala Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie.

„Skutočnosť, že môžeme už po piatykrát vypísať výzvu na podporu mimopracovných aktivít našich zamestnancov je pre nás veľmi potešujúca. V minulom roku sa nám vďaka grantovému programu T for all, all for T podarilo zrealizovať mnoho skvelých projektov zameraných na vzdelávanie, životné prostredie, ale i na našich najmenších. Veríme preto, že aj tentokrát sa vďaka našej finančnej podpore podarí zveľadiť a obohatiť už sám o sebe výnimočný východoslovenský región a presvedčiť mladých ľudí, že práve tu je ich budúcnosť.“ Týmito slovami povzbudil všetkých aktívnych východniarov Daniel Giebel, generálny riaditeľ T-Systems Slovakia s.r.o.

Žiadosti o podporu je možné zaslať do 18. októbra 2017.