Networking Academy Games 2016

<Zadajte anotáciu>

T-Systems Slovakia je uz tradičným partnerom súťaže Networking Academy Games (NAG), ktorá začala pred 11 rokmi na Slovensku vďaka spoločnosti Cisco. Aj v roku 2016 bola naša spoločnosť hrdým partnerom tejto súťaže, sústrediacej sa na talenty v oblasti sieťovania, konfigurácie a riadenia počítačových riešení.

Networking Academy Games (NAG 2016) sa konali na pôde Technickej Univerzity v Košiciach. V súťaži NAG študenti stredných a vysokých škôl preverili svoje vedomosti a skúsenosti z oblasti počítačových sietí.  Do finále postúpilo takmer 100 jednotlivcov zo školských kôl, ktorí súťažili v 2 kategoriách, a to HS3 (súťaž družstiev zo stredných skôl) a UNI (súťaž jednotlivcov VŠ aj SŠ). V rámci národného kola súťažiaci riešili on-line vedomostný test, kde mali časový limit 30 minút na cca 200 odborných otázok. Jadrom súťaže bolo vyriešiť netriviálnu praktickú úlohu zameranú na konfiguráciu komplexného sieťového  riešenia v laboratórnej sieti s časovým limitom 60 minút.

Víťazom národného kola T-Systems Slovakia každoročne ponúka letnú stáž. Tento rok  sa TC Divizia rozhodla ponúknuť úspešným študentom mesačnú a 2 mesačnú stáž. Víťazi z minulých ročníkov sa stali našimi úspešnými kolegami, a tak veríme, že aj v tomto roku to nebude inak.

Novinkou pre tento rok bola tiež účasť „našich súťažiaciach“ – teda študentov duálneho odborného vzdelávania v kategorii tímov aj jednotlivcov. Medzi tímami „naši“ v konkurencii 23 tímov na celonárodnej úrovni obsadili pekné 12.miesto a medzi jednotlivcami sa Štefan Marcin, študent Duálneho vzelávania  dostal do prvej desiatky! Blahoželáme a už sa tešíme na budúcoročné kolo!

Autori: Martin Džbor, Edita Antoniaková