Sme najlepšia Firma IT služieb v strednej a východnej Európe

<Zadajte anotáciu>

Autor: Zuzana Kaňuchová

S oceneniami sa v T-Systems Slovakia doslova roztrhlo vrece. Radosť z ocenenia Najzamestnávateľ 2016, strieda skvelá správa o novom víťazstve. Košický IT gigant sa odteraz môže popýšiť čerstvým titulom Najlepšej firmy roku v IT službách v strednej a východnej Európe (The IT Services Firm of the Year CEE).

Prestížne ocenenie Najlepšej IT firmy T-Systems Slovakia získala na 5. ročníku oceňovaní centier zdieľaných služieb a outsourcingu strednej a východnej Európy (Central and East Europe Shared Services and Outsourcing Awards) vo Varšave, ktorého sme sa zúčastnili ako úplný nováčik.

Porazené giganty

Odborná porota, zložená z expertov celého sveta,  nám prvenstvo udelila pred európskymi gigantmi centier zdieľaných služieb ako Adform Lithuania, Bulpros Consulting (Bulharsko),  IBA Group, SoftServe a Stefanini Romania.

Pri rozhodovaní porota posudzovala "prípadovú žiadosť" spoločností, ktoré po preskúmaní mohla zaradiť do užšieho výberu alebo vyradiť úplne. O postupujúcich spoločnostiach sa opať hlasovalo podľa prísnych regulí súťaže, kedy o víťazoch jednotlivých kategórii už rozhodovali iba 3 - 5 členovia poroty.

T-Systems Slovakia celkovo súťažila v troch  kategóriách : Najlepšie Centrum zdieľaných služieb, Najlepšia firma IT služieb a Najlepšia univerzita – biznisová spolupráca roku.

Ocenenie je uznaním vynikajúcich výsledkov a vedenia jednotlivých spoločností v strednej a východnej Európe za rok 2016. „Je to obrovský úspech všetkých tu v T-Systems Slovakia. Mám obrovskú radosť z toho čo sme dosiahli. Výborne kolegovia!,” povedal na margo ocenenia generálny riaditeľ T-Systems Slovakia, Daniel Giebel.

Spoločnosť na akcii reprezentoval riaditeľ pre rozvoj a stratégiu, Martin Džbor, ktorý bol zároveň jedným zo spíkrov konferencie, ktorá predchádzala slávnostnému vyhlasovaniu víťazov.

Jediní ocenení zo Slovenska

"Ocenenie si vážim ako spätnú väzbu pre našu firmu, že dozrela na to, aby sa zviditeľnila nie len na národnej, ale aj na regionálnej európskej úrovni. Je to tak uznanie minulosti ako potenciálu T-Systems Slovakia.  Skutočne, je to ocenenie nielen vynaložených prostriedkov kvality prevádzky, ale najmä ľudí, ich vývoja, organizačného rozvoja a ambícií. Je to rovnako obrovský úspech aj pre Slovensko ako také, kedže sme boli jedinou nominovanou slovenskou spoločnosťou, ktorá sa dostala do užšieho výberu a napokon zvíťazila," vysvetlil Martin Džbor.

Súťaž  centier zdieľaných služieb a outsourcingu sa zameriava na prepojenie veľkých globálnych investorov s mestami/miestami v strednej a východnej Európe. Ako uvádza oficiálna stránka súťaže "verí, že globálni investori sa najprv pozerajú na región, potom prechádzajú na nižšiu úroveň samotných miest." Cieľom súťaže je rovnako poskytnúť   osobitnú i mediálnu pozornosť a uznanie outsourcingových sektorov a centier zdieľaných služieb, pretože práve tento sektorom je výraznou hnacou silou zamestnanosti.

Viac o súťaži TU.