Nadačný Fond T-Systems

<Zadajte anotáciu>

Pomôcť šikovným študentom, ktorí svoj voľný čas venujú dobrovoľníckej práci či podporiť zaujímavé projekty neziskových organizácií. Aj to sú hlavné dôvody prečo sme sa rozhodli založiť Nadačný fond.

Jeho história sa začala písať v roku 2013, kedy sme v spolupráci s Karpatskou nadáciou spustili prvý ročník grantového programu „T“ for all, all for „T“. Vďaka nemu môže získať grant ktorákoľvek nezisková organizácia z Košického a Prešovského kraja. Jednou z podmienok je však jej aktívny člen, ktorý je zároveň aj našim zamestnanancom. Týmto chceme podporiť nielen región ale aj dobrovoľnícke aktivity našich zamestnancov. Počas troch ročníkov sme podporili 18 neziskoviem či občianskych združení, pričom niektoré z nich boli pri získaní grantu úspešné aj dvakrát.

Súčasťou Nadačného fondu je aj grantový program šTipko, ktorý má u nás už dlhšiu tradíciu. Pred jeho zastrešením pod Nadačný fondom existoval program samostatne už od roku 2011. Počas šiestich rokov jeho fungovania záskalo finančnú pomoc na svoje štúdium 45 študentov.

Grantový program „T“ for all, all for „T“

  • príležitosť zamestnancov realizovať svoje nápady pre zlepšenie života v komunitách

  • podpora dobrovoľníctva

  • rozvoj komunít na východnom Slovensku


Sme súčasťou miestnej komunity, všetci žijeme na východnom Slovensku. Som veľmi rád, že T-Systems Slovakia nielen finančne podporuje dobrú vec, ale naši zamestnanci majú o miestnu komunitu aj aktívny záujem a investujú do nej svoj čas a úsilie,“ Thomas Bogdain, generálny riaditeľ T-Systems Slovakia s.r.o. v čase spustenia Nadačného fondu T-Systems Slovakia.

Program šTipko

  • príležitosť na vzdelávanie pre mladých talentovaných ľudí z východného Slovenska

  • podporiť dobrovoľnícku prácu študentov

  • zlepšiť podmienky na štúdium


Autorka: Katarína Trnová