Na kolobežke pre dobrú vec z Košíc až do Prahy

<Zadajte anotáciu>


Autor: Zuzana Kaňuchová

T-Systems Slovakia sa okrem špičkových IT špecialistov môže pochváliť aj ľuďmi so srdcom na pravom mieste, ochotných ísť nad svoje limity, aby pomohli iným. Nie je to prvý krát, čo sa náš kolega, kvaliťák, športovec i ambasádor projektu, Vojtech "Belo" Spišák, vydáva na kolobežke, ktorú venovala naša spoločnosť, naprieč dvoma krajinami, aby podporil a zviditeľnil kampaň na darovanie kostnej drene, "Dobrák od kosti".

"Dobrák od kosti" je celoslovenská verejnoprospešná kampaň Nadácie Kvapka nádeje, zameraná na podporu Národného registra darcov kostnej drene. Cieľom kampane je popularizovanie problematiky transplantológie, so zameraním na darcovstvo kostnej drene a krvotvorných buniek, získavanie nových darcov kostnej drene pre Národný register darcov kostnej drene na Slovensku a zabezpečenie finančných zdrojov na obstaranie nového diagnostického prístroja na detekciu a monitorovanie detských onkologických a hematologických ochorení.

Výnos zo zbierky, Dobrák od kosti, bude použitý na zakúpenie zdravotníckeho prístroja na diagnostiku a monitorovanie detských hematologických a onkoloických malignít. Zbierka je zapísaná do registra verejných zbierok pod registrovým číslom 000-216-019460.

15 zastávok, 1000 kilometrov, 13 dní 

Iba trinásť dní na zdolanie 1000 kilometrov, k tomu spolu 15 zastávok v slovenských a českých mestách, v ktorých bude prebiehať sprievodný kultúrno-športový program, zameraný na prezentáciu kampane (Košice, Prešov, Poprad, Brezno, Banská Bystrica, Nitra, Bratislava, Trenčín, Zlín, Ostrava, Olomouc, Brno, Svitavy, Pardubice, Praha) čaká na "Belu" a jeho českého súputníka, Petra Filipca, ktorý v minulosti úspešne podstúpil transplantáciu kostnej drene čo mu zachránilo život.

Štart z Košíc

Kampaň Dobrák od kosti v Košicicah odštartuje pri Dolnej bráne, v predvečer odchodu športovcov, kultúrnou akciou, na ktorej vystúpia za nulový honorár,  moderátor Štefan Skrúcaný, folklórny súbor Jahodná, skupina Komajota, Dáša Kostovčík & Pau Leak a ďalší. Zároveň si diváci môžu vyskúšať športové kolobežky značky Morxes.

Už  5. septembra sa môžu všetci zamestnanci T-Systems Slovakia zaregistrovať do národného registra darcov kostnej drene osobne, priamo v priestoroch spoločnosti. Podrobnosti sú zverejnené na intranete. 

Verejnosť môže svoje  "bon voyage"  povedať Belovi a Petrovi v ten istý deň o 7.00 ráno, pred sídlom spoločnosti T-Systems Slovakia, na Žriedlovej ulici v Košiciach a vraj prídu aj tvorcovia Telerána.

Smerovať budú na Hlavnú, a tak si možete prvých pár metrov pobehnúť s nimi.  Pridajte sa k nim , podporte túto myšlienku a zaregistrujte sa do národného registra darcov kostnej drene. Celú púť "Dobrákov od kosti" budeme sledovať na našej stránke Facebookovej aj oficiálnej stránke.

foto: Active Life