Miesiči si v T-Systems Slovakia posvietili na zdravý chrbát

<Zadajte anotáciu>

Autor: Zuzana Kaňuchová

Nie je to úplne obyčajný deň, keď si sedíte  v kancelárii venujúc sa každodenným úlohám a zrazu sa vám od chrbta ozve: "Dobré ráno, bolí vás chrbát?" Otočíte sa a za veľmi povedomými hlasmi a za vami zrazu stojí trojica "svalnatých" komikov - Juraj Kemka, Sväťo Malachovský a Michal Kubovčík zo známej slovenskej  formácie Miesiči.





Práve chrbát bol dôvodom návštevy komikov a toto slovo sa počas ich pobyu v Košiciach, veru skloňovalo na všetky spôsoby. Vrámci iniciatívy upozorňujúcej na dôležitosť prevencie bolesti a liečby ochorení chrbtice, sme sa ako správna zdravá firma, starajúca sa o zdravie svojich ľudí, zapojili do kampane "Je to chrbte!"





Bolesťami chrbtice trpí na Slovensku až 23 percent dospelej populácie. Ako uvádza oficiálna stránka kampane, rizikovou skupinou sú najmä mladí muži vo veku medzi  20. a 30. rokom. Chroba naplno prepukne do 40. roku života. Mužov postihuje dokonca až trikrát častejšie ako ženy. Aj preto bola naša košická IT veľmoc, s prevahou mužského pokolenia, poctená ich návštevou a osvetou iniciatívy.





Miesiči navštívili metropolu východu ako jednu z troch spoločností na celom Slovensku. Hoci do Košíc pricestovali o druhej hodine ráno z elánu im to neubralo. O ôsmej už rozdávali, v priestoroch T-Systems Slovakia, masáže i dobrú náladu a rovnako pozývali na odbornú prednášku reumatologičky MUDr. Soni Tomkovej, PhD., MPH, ktorá plnej kongresovej sále vysvetlila ako predchádzať ochoreniu chrbtice a čo robiť v prípade, že ňou už trpíte.





Akciou Je to ochrbte sme v T-Systems Slovakia odštartovali rok zdravia, v ktorom nás čaká ešte veľa aktivít poporujúcich pohyb, zdravý životný štýl a prevenciu rôznych ochorení typických pre sedavé zamestnanie.

T-čkári sa môžu vo všetkých priestoroch tešiť napríklad na pravidelné návštevy dermatológa, neurológa i psychológa, či obľúbené Týždne zdravia, vždy na jar a na jeseň, v rámci, ktorých je zahrnuté aj darovanie krvi priamo na pracovisku, masáže ako aj možnosť zacvičiť si pod dohľadom skúsených trénerov.