Máme ďalšie IKT ocenenie vo vrecku!

<Zadajte anotáciu>

A to je ešte len marec.

V kategórii IKT nemusí byť prvenstvo spojené len s biznisom či zamestnávateľom, ako sme zažili začiatkom tohto roka. V sobotu sme si totiž vydobili prvé miesto vo futsalovom turnaji Information & Communication Technology Football Challenge 2017 a tak sa T-Systems Slovakia môže popýšiť titulom šampióna vo futsale spomedzi 26-tich IKT spoločností na Slovensku!

Naša spoločnosť sa na turnaji ICTFC zúčastňuje už ako stály a očakávaný tím. Tento rok sa konal už deviaty ročník a my sme sa zatiaľ zapojili osemkrát, čo je celkom dobrá bilancia. Ako aj to, že sme celý turnaj vyhrali už po tretíkrát ( v r.2011, 2015 a 2017) a v roku 2016 sme skončili na treťom mieste.



V dnešnom svete plnom technológií je ťažké nájsť si čas na šport, lebo už takmer všetko vieme spraviť pomocou počítača či mobilu. Hýbať sa však musíme, o to viac, ak sedíme celý deň v práci a jediné, čo pri nej používame, sú naše oči a prsty behajúce po klávesnici. S o to väčšou radosťou, chtíčom a energiou sa naša spoločnosť zúčastňuje aktivít, ktoré sú ako šité na „balance“ k sedavému zamestnaniu.Turnaj ICTFC je už takou pravidelnou športovou zastávkou nášho tímu v Bratislave.

Oddych pred turnajom?

V piatok sme v poobedných hodinách vyrazili z Košíc, aby sme sa dobre pred turnajom vyspali už priamo v Bratislave. No ale, povedzme si pravdu. V piatok večer sa dobre vyspať? A ešte keď ste na výlete? No jasné. Síce toho spánkového oddychu veľa nebolo, ale naši chlapci si oddýchli práve počas turnaja v sobotu. Aspoň podľa ich výkonov to tak vyzeralo. Góly padali do bránok súperov tak rýchlo ako rastú huby po daždi, o čom svedčí aj celkové skóre nášho tímu 26:2. Zo skupiny sme postúpili ako víťazi a aj keď sme čakali, že od osemfinále to bude tvrdý oriešok, opak bol pravdou. Až na finále...

Ťažké finále

Finálový zápas bol totiž trošku výnimočný. Na ihrisku sme sa stretli s chalanmi zo spoločnosti Swan, ktorí majú nielen veľmi talentovaných futbalistov a každým rokom sú pre nás najväčším súperom, no zároveň sú členovia tohto tímu veľmi dobrými priateľmi našich chlapcov, keďže veľa z nich prichádza z Košíc (na rozdiel od väčšiny účastníkov, ktorí na turnaj nemusia merať až tak dlhú cestu). Viete si teda predstaviť tú atmosféru, no zároveň napätie, ktoré počas zápasu vzniklo. Ani sme sa ale nenazdali, 12 minút hrubého času prešlo ako voda a s jedným gólom na konte sme sa mohli tešiť z ďalšieho titulu vo vrecku.

Na druhom mieste sa teda umiestnila spoločnosť Swan a na treťom nováčik na turnaji, spoločnosť The Soft. Viac informácií nájdete na stránke www.situmsports.sk.

Niekoľko zaujímavých faktov:

  • Tím TSSK má každý rok iné zloženie hráčov. Skalní zostávajú, no zostava sa mení, dokonca sa stáva, že sa niektorí stretnú prvýkrát až tesne pred samotným turnajom. A predsa sa nám darí okupovať prvé priečky.
  • Sme jeden z mála tímov, ktoré na turnaj cestujú až z východu (väčšina spoločností je zo západného Slovenska). Po úmornej ceste v piatok z Košíc do Bratislavy a po piatkových večerných prípravách stále nekonečne skórujeme.
  • Každý tím si dáva pred turnajom cieľ. Dať aspoň 10 gólov, dostať tých gólov čo najmenej a podobne. Naším hlavným cieľom je vrátiť sa úspešne späť do Košíc.
  • Prvenstvo si nedržíme len v úspechoch v rámci turnaja, ale aj vďaka našej skvelej kondičke v rámci afterparty.
  • Najlepším strelcom sa na turnaji za rok 2017 stal kapitán nášho tímu, Igor Onuška.


O čom je ICTFC?

Spoločnosť Situm Sports sa zameriava na organizáciu športových akcií, turnajov a líg. Nešpecializuje sa však len na futsal v rámci odvetvia IKT. Podobné turnaje organizuje s firmami z oblastí Building Industry; Finance; Oil, Gas & Energy; Medicine a Automotive & Logistics. Spoločnosti na prvých a druhých miestach v týchto turnajoch postupujú na Best of the Best turnaj v novembri, z ktorého vzíde najlepší firemný futsalový tím na Slovensku vôbec. Tešíme sa, že tento rok na tomto turnaji nebude chýbať práve spoločnosť T-Systems Slovakia.