Magenta Hackathon - priestor pre inovatívnych zamestnancov

<Zadajte anotáciu>

Včera v stredu 5.4.2017 sme v poobedňajších hodinách zahájili prvý interný hackathon. Hackathon, odvodený od slov „hacking“ (experimentálne programovanie) a „marathon“ (vytrvalostný beh) je vo svete startupov a programátorov už pomerne dobre usadený koncept. Veľké spoločnosti si ho osvojujú, lebo aj v korporátnom prostredí pomáha vytvoriť uvoľnenú atmosféru podporujúcu inovácie a dobré nápady. Garantujeme Vám, že niektoré z produktov, ktoré vznikli na podobných akciách určite poznáte aj vy – napríklad „Like“ tlačidlo na facebooku, či lacné okuliare pre virtuálnu realitu od spoločnosti Google - Cardboard.



Ak chcete skutočne riešiť problémy musíte si ich v prvom rade priznať, to sme urobili tým, že sme sa rozhodli nechať vymýšľať a riešiť bežné problémy svojich zamestnancov.

45 účastníkov zo sféry technického no aj procesného a ekonomického zamerania dalo svoje hlavy dokopy a už druhý deň pracujú na nápadoch, ktoré prezentovali v úvode podujatia. Nové riešenia pre internú poštu či nový technologický štandard aplikácií, na ktorých pracujeme sú len niektoré zo štrnástich nápadov, pomaly vznikajúcich na Magenta Hackathone. Na to aby svoje myšlienky premenili na čo najlepší možný produkt majú časa do piatka obeda, kedy fázu hackingu ukončíme a po krátkom vydýchnutí na obede odštartujeme časť venovanú finálovým prezentáciám a ukážkam vyvinutých riešení.



 

 

   

 

 

 

 

 

 

Porota Magenta Hackathonu bude zostavená z manažmentu T-Systems Slovakia s.r.o., ktorí v prípade preukázaného potenciálu majú možnosť adoptovať si riešenia a implementovať ich u nás vo firme.

 



Mottom podujatia je : LET´S MAKE IT BETTER FOR US!“ (Spravme to lepšie pre seba.) Verme preto, že všetkých 14 nápadov ukáže potenciál zlepšiť pracovné prostredie, zvýšiť efektivitu, znížiť námahu alebo vyriešiť bežné problémy, s ktorými sa naši zamestnanci môžu stretúť.Držte našim inovátorom prsty.