Lietanie povolené!

<Zadajte anotáciu>

„Nelietaj tu!” Určite si aj vy pamätáte na toto upozornenie od rodičov, ktorým sa vám snažili naznačiť, aby ste si konečne sadli na zadok a prestali behať po dome či byte, ako to deti zvyknú. A aj napriek tomu, že sa vám toto slovo nepáčilo, používate ho na svoje deti tiež. Vie to pekne nahnevať, keď vaše šidlo robí prievan, a nedajbože ešte niečo zhodí alebo samo spadne a odrenina je na svete. V sobotu, 2.júna však bolo lietanie viac než povolené.

Oslavu medzinárodného Dňa Detí sme totiž tento rok pripravili špeciálnym spôsobom. Do areálu Múzea Letectva si s nami prišli „zalietať" nielen kolegovia so svojimi ratolesťami, ale aj rodiny s deťmi z občianskych združení Úsmev ako Dar a Usmej sa na mňa. S väčšinou z týchto účastníkov už máme čo-to odlietané, a tak bol celý let bezpečný a bez komplikácií.

Pasažieri sa správali slušne a počúvali príkazy kapitánov Livky a Maja, ktorí ich dokonca povzbudzovali k rôznym odvážnym súťažiam na palube celého podujatia. Preteky lezúňov, rodinná štafeta, ale aj hod papierovým lietadlom zožali veľký úspech.



Za rešpektovanie pravidiel posádky na palube dostal každý z účastníkov sladkú odmenu. Odvážnym šťastie praje a tak tí, ktorí naskočili aj na palubu pódia, dostali odmien ešte viac.



O turbulentnú zábavu sa postarali UsmievAnka, či populárny Ujo Ľubo. Bolo vidieť, že sú to skúsení piloti zábavy v podobe spevu a tanca.



Za statočnosť a odvahu lietať s nami sme pre tých úplne najmenších pripravili skákací hrad a detský kútik.

Počasie nám prialo a našťastie sme nemuseli núdzovo „pristáť”.

Ďakujeme, že ste s nami strávili tento dlhý, no napriek tomu príjemný let.