Koniec sa blíži!

<Zadajte anotáciu>

Leto už pociťujeme prakticky každý deň a pre nás dualistov to znamená dva mesiace kľudu a pokoja od školských povinností. Síce väčšina z nás leto strávi pracovne, určite sa ale nájde čas aj na oddych, prípadne dovolenku po Slovensku alebo v zahraničí. Pri príležitosti konca školského roka 2016/2017 nám naši manažéri osobného rozvoja z Edu centra pripravili rozlúčkovú párty v kongresovej hale. Zúčastnili sa jej študenti prvého a druhého ročníka.


Team together, team apart


Pred vstupom do kongresovej haly sme si všetci vytiahli číslo stola, ku ktorému sme si neskôr prisadli s našimi kolegami. Na stole nás čakalo pohostenie a pripravené perá. Tušili sme, že sa niečo bude diať, no nikomu z nás by nenapadlo, čo si pre nás Edu centrum pripravilo.
Privítal nás vedúci tímu duálneho vzdelávania pán Miroslav Vaško a poďakoval všetkým študentom za ich usilovnosť a dobré výsledky. Na konci vyzval troch najlepších študentov, Jána Geschwandtnera, Samuela Novotného – oboch z 1.V a Matúša Trpáka z 2.V aby si prevzali svoju odmenu za úspešne zvládnuté štúdium v tomto školskom roku.
Manažérka pre vzdelávanie Andrea Lovacká odovzdala odmeny študentom, ktorí v tomto školskom roku pomáhali propagovať duálne vzdelávanie a podieľali sa na dobrovoľníckych aktivitách spojených s reprezentáciou firmy a existujúceho vzdelávacieho systému.


Dual pub quiz


Teraz sme už pochopili, prečo máme všetci na stoloch perá. Každý stôl predstavoval jeden tím. Tímy medzi sebou súťažili v takzvanom „pub kvíze“, v ktorom sa stretli s otázkami nielen z oblasti IT ale aj hudby, filmov a zo sveta. Spomedzi silnej konkurencie nakoniec prvé miesto obsadil tím „Kojšovci“, za ním nasledoval „Otáznik“ na druhom mieste a „Tomatojajim“ sa umiestnil ako tretí.


Naše pocity


Po kvíze sme dostali priestor na vyjadrenie svojich pocitov z tohto školského roka. Mohli sme zhodnotiť čo sa nám páčilo a čo sa nám nepáčilo, čo by sme chceli zmeniť a čo naopak vnímame ako pozitívnu zmenu. Na úplny záver sme ešte dostali úlohu zanechať odkaz budúcim prvákom, na čo sa majú pripraviť, prípadne ich motivovať. Každý napísal pár slov. Takéto akcie určite všetci veľmi radi privítame aj častejšie a veľká vďaka patrí všetkým z Educentra, ktorí toto stretnutie pripravovali a organizovali.



Napísal: Matúš Čičvara, študent 2. ročníka Duálneho vzdelávania