Hraj ako profi gamer. Duálne IT vzdelávanie rozšírilo svoju gaming room

<Zadajte anotáciu>

Ako isto dobre vieš, Duálne IT vzdelávanie Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia (DT ITSO SK) poskytuje 3-ročné pomaturitné vzdelávanie, počas ktorého sa veľa naučíš, získaš praktickú skúsenosť, ktorá je platená, a po škole máš isté pracovné miesto v jednom z najdynamickejšie rozvíjajúcom sektore na svete - IT. No nielen zo vzdelávania je študent živý. Ak máš rád počítačové hry, mal by si zbystriť pozornosť, pretože gamingový tím Duálu sa rozrástol nielen o nových členov, ale aj o novú hernú technológiu.

 Jozef Kuchár je absolventom duálneho vzdelávania a je zároveň členom gamingového tímu. Čo ho na štúdiu najviac bavilo? „Najviac ma na štúdiu bavilo množstvo praxe. To bol aj hlavný dôvod, prečo som sa rozhodol ísť na Duálne IT vzdelávanie.Samozrejme, mal som možnosť ísť aj na iné vysoké školy, ale ja som potreboval hlavne prax, ktorá bola mojou prioritou a ktorá ma najviac zlákala,“ hovorí Jozef.

 „V organizačnom tíme je približne 10 ľudí. Hráčov je vždy toľko, koľko si vyžaduje daná hra. Je to skvelé, stretávame sa a trénujeme spolu s kolegami na zápasy, ktoré chalani z organizácie vypíšu na našu internú stránku.. Najčastejšie sa však zapájam do hier CS GO alebo League of Legends. Ak niekomu tieto dve hry nie sú pochuti, stačí povedať a zorganizuje sa menší turnaj aj napríklad v Rocket League. Zažiť gamingový turnaj na vlastnej koži je poriadny adrenalínový zážitok. Budeme veľmi radi a prijmeme do tímu každého šikovného hráča a určite aj v organizačnom tíme privítajú každú pomocnú ruku.“

 Nové profi vybavenie

 Tím sa stretáva v gaming room, ktorá je vybavená rôznou hernou technikou. Práve v týchto dňoch rozšírili túto playroom o nové kúsky herného sortimentu, ktoré robia radosť celému tímu. Okrem nových profi herných PC si budeš môcť zahrať aj playko alebo sa posadiť do pretekárskeho playseatu, z ktorého získaš pole position ľahšie, ako Verstappen. Ak nebudeš mať chuť pretekať, vybrať si môžeš z ďalších hier, či vyzvať kamošov na partičku stolného futbalu.

 Počas štúdia, samozrejme, spoznáš množstvo zaujímavých ľudí a špecialistov priamo z praxe, ktorí ti radi pomôžu rozvíjať svoje IT znalosti. So spolužiakmi sa zabavíš v gaming room hraním rôznych hier.

 „Hranie hier rozvíja napr. strategické myslenie, trpezlivosť, vytrvalosť, kreatívnu a mentálnu zdatnosť či kognitívne schopnosti. Aj práve preto máme vlastný gamingový tím duálneho vzdelávania,“  vysvetľuje Dávid Čižmárik, Ambasádor za oblasť gamingu, ktorý je súčasťou organizačného tímu  DT ITSO Gaming a spolupracuje aj s tímom duálneho vzdelávania.