Hlavnú úlohu hrajú dobrovoľníci a levanduľa

<Zadajte anotáciu>

Na sídlisku Furča existuje jedno menšie kultúrne centrum (výmenník Jegorovovo), ktoré patrí pod košickú organizáciu K13. Pred centrom je veľká zelená plocha, ktorá bude zaplnená rastlinami a bylinami.



Výzva je nasledovná - výmenník potrebuje pomoc dvadsiatich dobrovoľníkov, ktorí by prišli zasadiť levanduľové sadenice v sobotu, 20. mája. Výmenník Jegorovovo je miestom, kde sa stretávajú ľudia rôznych vekových kategórií. Majú tam možstvo aktivít medzi ktoré patrí tanec, kreslenie a vytváranie rôznych predmetov. Ak ste z Košíc a neviete čo robiť so svojím voľným časom, príďte výmenník navštíviť. Na ich WEBE si pozrite akým aktivitám sa venujú. Kto vie, možno sa z vás stane tanečnica, alebo sa naučíte vytvárať krátke videá.

Program na sobotu, 20. mája je nasledovný. Okolo deviatej hodiny rannej sa pri výmenníku stretnú dobrovoľníci, ktorým sa vzápätí pridelí určitá činnosť a všetci spolu postupne vytvoria záhradnícky kúsok, kde budete môcť nájsť bylinkový záhon a levanduľový chodníček. Levanduľové sadenice budú doručené z rastlinnej škôlky v Bernátovciach. A prečo práve levanduľa? Popri iných aktivitách sa vo výmenníku robia aj patchworkové vankúše. Výplň do vankúšov môže byť obohatená o levanduľu a tak vankúš poteší nielen oči, ale aj nosy svojich budúcich majiteľov. Vône a pohľad na záhon si užijú všetci návštevníci výmenníka, či už sú to cvičenci jógy alebo malé deti z neďalekej materskej školy.



T-Systems Slovakia má s dobrovoľníctvom dobré skúsenosti z minulých rokov. Pomáhame množstvu neziskových organizácií s ich aktivitami. Mesiac jún je známy aj projektmi pod záštitou Naše Mesto kam sa už dobrovoľníci môžu pomaly hlásiť. "Levanduľový chodník" je spoločným projektom neziskovej organizácie  OZ EKOĽUDIA, kultúrneho centra K13 a spoločnosti T-Systems Slovakia.



Možno sa pýtate samých seba: "A čo z toho mám ja?" Nuž, môžete tráviť čas spolu so svojimi kolegami vonku na čerstvom vzduchu a popritom robiť niečo užitočné, z čoho sa bude tešiť množstvo ľudí. Taktiež dostanete tričko T-Systems Slovakia a malé občerstvenie. A nezabudnime na dobrý pocit z vykonanej práce. Budeme veľmi radi ak sa zaregistrujete na volunteer@t-systems.sk.