BLOG: Duálne vzdelávanie ťa naučí. Napríklad aj po nemecky

<Zadajte anotáciu>

Duálne vzdelávanie ťa naučí. Napríklad aj po nemecky

Pamätáte si, keď bola angličtina najžiadanejším jazykom? Bez dobrej znalosti bolo takmer nemožné nájsť si lepšie zamestnanie. Už je to však pár rokov, čo angličtinu vystriedali z vrchných priečok rebríčka iné jazyky. Neznamená to však, že je minulosťou, práve naopak. S angličtinou sa ráta automaticky, no a s akým jazykom ešte?

Sprechen sie Deutsch?

Nemecký jazyk je pre mnohých študentov skôr odrádzajúci. V posledných rokoch je však práve nemčina jedným z mimoriadne žiadaných jazykov. V Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia nie sme výnimkou, ako vyplýva už aj z názvu spoločnosti.

Niekedy však veci vyzerajú hrozivejšie, ako v skutočnosti sú. To platí aj pre nášho študenta a kolegu Mareka, ktorý vám porozpráva o svojej skúsenosti s Deutsche Sprache.

Ako bojuješ s nemčinou?

Myslím, že štúdium zvládam celkom v pohode a povedal by som, že to platí aj pre nemčinu. Po roku a pol štúdia som niekde medzi úrovňou A2 a B1. Štyri hodiny do týždňa prinášajú svoje výsledky nielen mne, ale aj mojim spolužiakom. Je pravda, že na začiatku som mal rešpekt, ale vďaka našim lektorom to ide určite jednoduchšie.

Myslíš, že využiješ nemčinu vo svojom živote?

Keďže sa bavíme o kariére v IT, predpokladá sa, že angličtinu už ako-tak ovládate. Ako angličtina tak aj nemčina je na duálnom vzdelávaní vyučovaná ako bežný predmet. Nemčina sa tu učí od začiatku a predstavuje tak neskôr výhodu v zamestnaní. Ak aj neovládate nemčinu, Duálne IT vzdelávanie vás to vďaka lektorom v pohode naučí

Veľkou výhodou je to, že môžete z nemčiny získať diplom, ktorý je pri pracovnom pohovore určite výhodou. Pre mnohých je nemčina strašiak, no nemusí to byť vôbec pravda. Motiváciou je oveľa širšie uplatnenie v praxi pri striktne nemecky hovoriacich zákazníkoch.

Aké máš odporúčanie na záver pre tých, ktorých nemčina stále odrádza?

Berte nemčinu ako výhodu a príležitosť pre vašu budúcnosť. Učiť sa tento jazyk bez lektora je náročné, no u nás je to zadarmo a so super vyučujúcimi. Ak máte problém s nejakou témou, stačí sa len opýtať. Učitelia všetko radi vysvetlia. A ako som už spomínal, na trhu sa vám otvorí viacero nových možností zamestnania s dobrým uplatnením.

Pripomíname, že prijímacie konanie na duálne vzdelávanie je otvorené do konca mája 2023. Nenechávaj si čas na poslednú chvíľu a pošli prihlášku úplne zadarmo už teraz :)