Duálne IT vzdelávanie ponúka vyučovanie, ktoré ťa bude baviť

<Zadajte anotáciu>

Režim prináša do života poriadok. Nevynímajúc ten školský, ktorý pripravuje žiakov na pracovný život. Duálne IT vzdelávanie Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia poskytuje svojim študentom režim, ktorý prináša to najlepšie zo stredoškolského a vysokoškolského režimu a ktorý sa študentom tak skoro nezunuje.

 

Režim dňa študenta duálneho IT vzdelávania v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia využíva najlepšie prvky zo stredoškolského vyučovania - je konzistentný a zároveň aj flexibilný. Študenti začínajú vyučovanie štandardne o ôsmej hodine ráno a trvá približne do 14.30. Záleží, samozrejme, od toho, ako má študent postavený rozvrh. Medzi jednotlivými vyučovacími hodinami, ktoré trvajú 45 minút, sú samozrejme aj prestávky, ktoré sa po dohode s lektorom dajú predĺžiť alebo prípadne aj skrátiť. 

 

Režim sme trošku prebrali od stredných škôl, no samozrejme, prispôsobili sme si ho. Naši študenti sa u nás necítia ako v škole, ale skôr ako v práci. Ak si potrebujú odbehnúť, nemusia sa hlásiť a oznamovať to vyučujúcemu. To platí aj v prípade, ak je nutné vybaviť neodkladné súkromné záležitosti,“ hovorí za Duálne IT vzdelávanie Matúš Čičvara.

 

Všetko, čo majú naši študenti radi 

 

Duálne IT vzdelávanie ti prinesie režim, ktorý ti určite bude vyhovovať. Aj napriek tomu, že študenti začínajú rozvrh ráno, stále sa vedia s vyučujúcim lektorom dohodnúť na dĺžke prestávky medzi jednotlivými študijnými blokmi a podobne. Duál je zameraný ako na teoretické vedomosti, tak aj na prax. Aj pre lepšie nadobúdanie skúseností našich študentov je rozvrh prispôsobený tak, aby sa naučili čo najviac. 

 

„Na konci prvého ročníka si študenti Duálneho IT vzdelávania vyberajú praktické tímy. Vyberajú si ich podľa toho, čo už vedia, v čom sa chcú zlepšiť alebo čo ich baví. Podporujeme študentov a odporúčame im, aby si za celé trvanie štúdia prešli viacerými tímami, aby sami zistili, čo IT ponúka a čo ich môže baviť. Študenti pracujú v tíme počas odbornej praxe.“ 

 

Rozvrh študentov vysokých škôl vie byť celkom deravý. U nás ti nič podobné nehrozí, práve v tom je výhoda Duálneho IT vzdelávania.  Rozvrhy sú postavené konzistentne, rátajú s menšími prestávkami, prestávkou na obed či s prestávkou, ktorá je určená na presun študenta. 

 

Viac kamoši a kolegovia než študenti

 

Konzistentný režim s prvkami flexibility prináša našim študentom určitú voľnosť, ktorá je spojená so zodpovednosťou. Firemná kultúra v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia je veľmi priateľská, preto sú naši študenti skôr našimi kolegami. 

 

„Drvivá väčšina študentov ide po skončení vyučovania domov, ale často sa nám stáva, že zostanú vo firme a navzájom sa doučujú, pomáhajú si alebo pracujú spoločne na projektoch, ktoré majú zadané v rámci výučby. Určite, ak je možnosť, trávia čas aj na spoločných firemných aktivitách, ako sú teambuildingy či rôzne kvízy. Raz v týždni chceme našim študentom sprístupniť gamingroom. Okrem toho plánujeme spoločný event - lasergame, ktorý by bol raz za pol roka so všetkými ročníkmi,“ dodáva Matúš na záver.

 

Ak sa ti pozdáva Duálne IT vzdelávanie a chceš skúsiť možno menej konvenčné vzdelávanie, ktoré ti zabezpečí budúcnosť, určite si prečítaj viac na www.deutschetelekomitsolutions.sk alebo vyplň prihlášku a prihlás sa na Duálne IT vzdelávanie.