Dualistov už na Žriedlovej nenájdete. Kam zmizol Duál?

Od augusta tohto roka zmenilo Duálne IT vzdelávanie svoju adresu. Učebne sa presunuli do nových voňavých priestorov na Moldavskej ulici, ktoré sú plné technológií a moderného dizajnu. Viac nám o celom sťahovaní a o nových učebniach prezradil Tomáš Bielik.

Do nových priestorov sme sa chceli nasťahovať ešte pred začiatkom nového školského roka. Nechceli sme dostať našich študentov do diskomfortu. Celý presun - techniky, vybavenia a podobne, sme si preto naplánovali na leto. Študentov sme tak v septembri privítali v novom, peknom a čistom,“ hovorí Tomáš.

Každá učebňa je jedinečná a má vlastný dizajn

Nudné biele steny, staré vybavenie či priam depresívna atmosféra nevplýva na študentov veľmi dobre. Učebne preto dostali nový svieži vzhľad, z ktorého srší optimistická a motivujúca nálada.

Chceli sme, aby študenti nemali pocit, že celý deň sedia v učebni niekde v škole alebo v chladných kancelárskych priestoroch. S učebňami sme sa teda vyhrali svojsky a každá má svoj vlastný živší vizuál a jedinečnú atmosféru. Dúfame, že na študentov pôsobia pozitívne.“ dodáva.



Novučičké učebné priestory sa okrem svojho jedinečného dizajnu môžu pochváliť aj technologickým vybavením.

Dataprojektor sme odložili do skladu, namiesto neho používame Ctouch - teda interaktívne obrazovky, ktoré slúžia ako projektor, ale študenti ich vedia využívať aj na písanie. Tieto "tabule", ak ich tak môžem nazvať, prinášajú aj ďalšie bonusy v podobe meetingov. To vieme využívať v prípade, že sa lektor nemôže dostaviť do učební,“ vysvetľuje Tomáš.

Študenti majú okrem príjemných priestorov aj vlastnú chill out zónu. Ide o menší priestor, kde si môžu medzi hodinami oddýchnuť na pohodlných gaučoch.

Všimli sme si, že študenti radi trávia svoj čas v tejto relax zóne aj po vyučovaní, rozprávajú sa, prípadne doučujú, čomu sa veľmi tešíme.“

 

5 plusov nových priestorov:

  1. oproti predchádzajúcim priestorom sú väčšie
  2. obsahujú nové technológie a vychytávky
  3. majú príjemnejší vizuál
  4. nechýba chill zóna
  5. bonusom je veľká kuchynka pre študentov

 

 

Ako vnímajú nové priestory študenti Duálneho IT vzdelávania?

Študent Daniel: Za mňa sú nové priestory určite modernejšie a krajšie, čo však neznamená, že staré priestory boli zastaralé, to rozhodne nie. Tieto nové učebne sú ešte na vyššom leveli. Veľmi oceňujem dizajn učební a chodieb. Som spokojný :-).“

Študentom prajeme, aby si nové priestore užili čo najviac a aby ich učenie bavilo.