DT ITSO SK sa stal generálnym partnerom READYCONu. Konferencia pomáha mladým zorientovať sa na trhu práce.

<Zadajte anotáciu>

Mať dobré zamestnanie a vedieť sa uplatniť na pracovnom trhu bez akýchkoľvek problémov. Nie, to nie je utópia. Konferencia READYCON pomôže maturantom aj tento rok zorientovať sa na trhu práce a prinesie najnovšie info o jeho zmenách. Duálne vzdelávanie, ktoré funguje pod záštitou Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, bude pri tom. Nielen ako hosť, ale aj ako generálny partner.

Čo je READYCON?

READYCON je najväčšia online konferencia, ktorá prináša aktuálne poznatky o meniacom sa trhu práce priamo do tried stredných škôl po celom Slovensku. „Ide o štvrtú konferenciu zameranú na budúcnosť trhu práce určenú maturantom pod krídlami Slovenskej asociácie pre rozvoj inovácií vo vzdelávaní (SAIDE),“ vysvetľuje Dominik Hamaj zo SAIDE. Tento rok sa konferencia uskutoční už 27. októbra v hybridnej forme.

Technický tím zabezpečí vysielanie rečníckych panelov cez internet priamo do tried po celom Slovensku. Ide naozaj o unikátny projekt a ja som rád, že vďaka spolupráci so skvelým tímom ľudí z Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia a našim ostatným partnerom môže SAIDE priniesť školám niečo tak unikátne.

Dominik Hamaj, SAIDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cieľom konferencie je poskytnúť študentom prehľad o aktuálnych trendoch a možných scenároch budúcnosti, aby vedeli podnikať kroky, ktoré im pomôžu nájsť uplatnenie. Spíkri z celého sveta a z rôznych oblastí pomáhajú tisíckam študentov pripraviť sa na plynulý prechod zo školských lavíc do pracovného sveta.

 

DT ITSO SK - správny partner pre READYCON

 

Každý rok si organizátori vyberajú generálneho partnera, ktorý je aj ambasádorom celého podujatia. Tento rok sa ním stalo inovatívne a praktické IT štúdium v DT ITSO SK. Vieme, že tímu z DT ITSO SK naozaj záleží na mladej generácii a jej uplatniteľnosti na trhu práce. Disponujú skvelými odborníkmi a vedia študentom i absolventom ponúknuť more príležitostí. Pre nás je kľúčové si byť istí, že Generálny partner konferencie dokáže byť rovnako partnerom aj pre študenta samotného, nielen konferenciu ako takú,“ dodáva Hamaj.

Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia nie je na tejto konferencii žiadnym nováčikom. Pred dvoma rokmi sme sa tejto konferencie zúčastnili po prvýkrát s prezentáciou o generácii Z na pracovnom trhu. Tá zožala veľký úspech nielen u študentov, ale aj u pedagógov a rodičov. Organizátori sa teda na nás obrátili s ponukou stať sa generálnym partnerom konferencie, ktorú sme samozrejme s radosťou prijali,“ vysvetľuje Matúš Čičvara, Špecialista rozvoja a tréningu zamestnancov v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, ktorý sa na konferencii rozreční na tému Dual Education - alternatíva ako sa uplatniť v IT aj bez vysokej školy.

Matúš Čičvara, DT ITSO SK

 

Duálne vzdelávanie na READYCONe

Čo pre Matúša znamená byť súčasťou tejto konferencie? „Pre nás ako spoločnosť, ktorá sa zameriava na vyhľadávanie talentov už na stredných školách, je to výborná príležitosť, ako ukázať mladým ľuďom cestu k IT. Jednou z týchto ciest je aj naše pomaturitné IT štúdium, kde počas troch rokov študenti získavajú praktické skúsenosti pre prácu priamo v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia. Sme nesmierne radi, že aj touto cestou vieme prispieť k motivovaniu mladých ľudí začať ich kariéru v IT svete a podporovať tak budúcich špecialistov a kto vie, možno raz aj IT manažérov a architektov.“

Duálne vzdelávanie je v súčasnosti medzi mladými ľuďmi veľkým trendom. Mnohí ho považujú za alternatívnu cestu, ktorou sa dá veľa naučiť, zároveň si aj zarobiť a predovšetkým, po škole môžu absolventi nastúpiť do zamestnania s bohatými skúsenosťami. „Naším cieľom je v prvom rade ukázať študentom alternatívnu cestu. Ukázať im to, že nepotrebujú titul pre prácu v medzinárodnej spoločnosti. IT sa mení každým dňom viac a viac a to, čo bolo v odvetví ešte pred pár rokmi technologickou špičkou, je dnes brané ako zastaralé. Na druhú stranu sa dnes oveľa viac cenia skúsenosti, ktoré študenti naberajú už počas nášho pomaturitného štúdia a zároveň sa pomaly adaptujú do firemnej kultúry. Našim študentom dávame pocítiť, že už od prvého ročníka sú braní ako kolegovia a práve preto sa na nich vzťahuje aj väčšina benefitov,“ vysvetľuje Matúš.

 

Od duálu do reálneho života a kariére

Matúš jednoducho vie, o čom bude prednášať. Sám si prešiel duálom” na vlastnej koži. „Duálne vzdelávanie, teda IT štúdium v rámci DT ITSO SK som úspešne dokončil pred troma rokmi. Túto formu som si vybral po krátkej prezentácii u nás na škole, v čase, keď sme mali ešte posledných pár dní na odoslanie prihlášok. Hľadal som inú cestu než vysokoškolské štúdium. Svoje rozhodnutie ísť na „duál“ neľutujem.“

Po skončení IT štúdia v spoločnosti Deutsche Telekom IT Solution má každý študent garantované pracovné miesto. Stačí si už len vybrať oddelenie či pozíciu. „Každý študent začne pracovať tam, kde chce. Ja osobne som bol trošku neštandardný typ, keďže na oddelení ľudských zdrojov sme zatiaľ z „duálu“ len dvaja, no máme študentov, ktorí dnes pracujú napríklad aj na pozícii Scrum master. “

 

Výnimočný štvrtý ročník

Tonto ročník konferencie bude podľa Dominika Hamaja výnimočný hneď v niekoľkých ohľadoch: „Bude to spôsobené formou, ktorá bude hybridná a vďaka ktorej sa nám otvárajú veľké možnosti. Ako v počte zasiahnutých študentov, tak aj v mixe expertov, ktorí sa vďaka online priestoru vedia na tomto projekte podieľať. Naši študenti budú mať tak po prvýkrát možnosť dostať sa k slovenským a českým odborníkom, ktorí žijú a pracujú napríklad v San Franciscu, New Yorku či v Berlíne.

 

Program konferencie