Do rodiny výhod pribudol nový benefit pre oteckov

<Zadajte anotáciu>

Autor: Zuzana Kaňuchová

Spoločnosť T-Systems Slovakia rozširuje pole výhod, pre svojich zamestnancov, zavedením novinky v podobe dňa voľna pre novopečených oteckov. V T-Systems Slovakia sa iba za minulý rok narodilo 264 detí. Tento rok číslo novorodencov magentovej rodiny zatiaľ šplhá na 58. V spoločnosti s vyše 2700 mužmi a 1400 ženami (čísla vrátane in-active zamestancov) je tento benefit priam vítaný.



Každý rodič mužského pohlavia má od apríla tohto roku nárok na plne platený deň voľna. Tento benefit musí každý otecko čerpať počas prvých siedmych kalendárnych dní, odo dňa narodenia dieťaťa, na základe potvrdenia o narodení z príslušnej nemocnice. Deň voľna si však môže vyčerpať iba v pracovný deň.

Firma ústretová k rodine


Ako spoločnosť sa celkovo radíme medzi firmy priateľské k rodinám. Svedčí o tom nielen ocenenie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny z minulých rokov “Firma ústretová k rodine”, ale aj stúpajúci počet novonarodených detí. Zavedenie Dňa voľna v spoločnosti s priemerným vekom 31 rokov a baby boom trendom nám prišlo preto samozrejmé,” vysvetlila Lucia Luteránová, špecialistka pre firemné benefity a kompenzácie.


Reakcie oteckov


Len za minulý rok na materskú dovolenku, popri 120 ženách, odišlo od začiatku roka aj dvanásť oteckov. Čo na novinku hovoria tí, ktorých sa to priamo týka?

Určite sa mi to páči a využil by som to, keby to bolo o mesiac skôr," povedal na margo benefitu, trojnásobný otecko, Peter Kubík, ktorý iba pred nedávnom, spolu s manželkou, na svet priviedol vytúženú dcéru Katarínu.

Novopečený otecko malej Lenky, Tomáš Marcinko, uvítal Deň voľna pre oteckov so slovami:  Jasné, že by som to  využil. Má to niekoľko praktických rovín. Prvá je samozrejme taká tá slovenská", kedy je dieťa potrebné patrične osláviť, aby bolo zdravé. Druhá je, že málokto čo si tým neprešiel vie koľko formalít musí otec vybaviť, do týždňa od narodenia dieťaťa, čiže takýto deň voľna je na to ako stvorený.”

Čerstvý dvojnásobný otec, Lukáš Tuček, na informáciu i jej prípadné vylepšenie reagoval: “Benefit je perfektný. Osobne si myslím, že by som to potiahol nie prvých sedem dní, ale dal by som možnosť prvých desať pracovných dní o to požiadať. Dôvod: Presne prvých sedem dní je najtažších a človek na to môže nejakým spôsobom zabudnúť, nestihnúť o to požiadať, alebo niečo podobné. Ináč je to SUPER PECKA! A určite to využijem."


Vytvárame ideálne podmienky pre zakladanie rodín


Podľa slov generálneho riaditeľa sme spoločnosťou, ktorá vytvára ideálne podmienky pre mladé rodiny. "Sme nesmierne hrdí, že ako spoločnosť prispievame k rozvoju rodín a vytvárame podmienky pre ich zakladanie, a takto sa môžeme spolupodieľať na ďašom rozvoji regiónu," povedal generálny riaditeľ, Daniel Giebel. Materskú či rodičovskú dovolenku aktuálne  poberá 237 žien a 11 mužov. Minulý rok odišlo na materskú dovolenku 119 žien, čo je o 47 viac ako v roku 2015.

Okrem výhody vo forme dňa voľna po narodení dieťaťa spoločnosť každoročne všetkým malým T-Systemáčikom na Deň Sv. Mikuláša pripravuje sladký balíček a Mikulášske predstavenie. Počas letných prázdnin majú deti zamestancov možnosť zúčastniť sa T-Systems detských táborov. Pri narodení dieťaťa dostáva každý rodič uvítací balíček, rodiny s deťmi si môžu každoročne spoločne zašportovať na Športovom dni, ktorý má v spoločnosti T-Systems Slovakia už dlhoročnú tradíciu a výnimkou nie je ani zasielanie firemného časopisu, či pozvánka na firmené akcie zaslaná na súkromný email zamestnancom na materskej dovolenke.