Detský tábor 2019

<Zadajte anotáciu>

Aj tento rok sme pre deti našich zamestnancov pripravili letný tábor plný skvelej zábavy.

Za tri týždňové turnusy sa v nich vystriedalo spolu 186 detí. Letné tábory sa niesli v znamení „Leto plné objavov“ a tak naši malí objavitelia mali možnosť spoznať množstvo zaujímavostí z rôznych oblastí. Jednotlivé dni boli rozdelené do tematických celkov – kreatívny deň, historický deň, športový deň, eko deň a vedecko-technický deň.

Napäto sledujeme zaujímavý pokus

Deti zažili kreatívny kurz žonglovania a modelovania balónov s obľúbeným kúzelníkom Gabim, ukázali sme im históriu Košíc na Košickom hrade či na potulkách mestom -tým starším sme ukázali aj pradávnu históriu z Doby ľadovej.

Spoločne sme s deťmi tiež hľadali ukrytý pirátsky poklad, na Miniolympiáde zase mali deti možnosť vyhrať sladkú odmenu. Krásy prírody sme obdivovali v košickej zoologickej záhrade a vedecké bádanie sme absolvovali v planetáriu, Vedecko- technickom centre pre deti a mládež.

Modelujeme balóny s Gabim

Navštívili sme aj obľúbený Steel Park, kde sa deťom náramne páčilo. Nevedeli si vynachváliť viaceré expozície, no najviac sa zdržali pri expozícii plnej tangramov. Tieto tradičné čínske hlavolamy potrápili predstavivosť a jemnú motoriku našich detí, no krásne rozvíjala ich predstavivosť i kreativitu. Z jednotlivých dielcov skladali rôzne tvary, ale aj vlastné obrazce.

Milujeme kreatívne úlohy

Aby to nevyzeralo, že sa deti len hrali, "Labák 3" priniesol malú zmenu a podnecujúce prostredie pre rozvoj matematických zručností. Naši najmenší sa stretli so zábavnou matematikou, kde sa hravou a zábavnou formou učili vybraným oblastiam matematiky a rozvíjať svoje logické myslenie.

Zabávame sa s optickými ilúziami Pozorujeme zvieratká v Košickej ZOO Náš obľúbený Steel Park Preliezky nesmieme vynechať S počítačmi nám to ide od ruky Nebojíme sa ani väčších zvierat

Pevne veríme, že sa deťom čas strávený v táboroch páčil a spolu s nami sa už teraz tešia na ďalšie leto!