Oslava desiatich rokov vo VIP štýle

<Zadajte anotáciu>

Autor: Zuzana Kaňuchová

Budúcnosť je v oblakoch. Úspech tvoria naši ľudia. Čakajú nás veľké veci...S týmto prísľubom z pozvánky vstupovali 27. októbra 2016 predstavitelia T-Systems, Deutsche Telekom, partneri, manažéri, predstavitelia vzdelávacích inšitúcií či mesta na slávnostný koberec vo farbe „magenta“. Východoslovenská galéria sa v tento večer stala dejiskom gala recepcie pre 150 hostí, ktorí prišli spoločne osláviť 10. výročie založenia východoslovenského IT giganta.

Hostí pri vstupe vítal generálny riaditeľ Daniel Giebel, ktorý svoju lásku k firme prezentoval už od začiatku štýlovým motýlikom vo farbe magenta. Hostia si pri popíjaní uvítacích drinkov mohli pospomínať na spoločné zážitky, či započúvať sa do melodických tónov harfy v podaní Márie Kmeťkovej.

Ako to prebiehalo?

Program odštartoval o 20.00 filmom o našej spoločnosti, kde sme priblížili náš IT svet a portfólio služieb, ktoré pre našich mezinárodných zákazníkov ponúkame od roku 2006 priamo z Košíc.

Hostí v materinskom aj anglickom jazyku privítali moderátori večera - Dominika Kleisová a Pavol Miroššay. Keďže kľúčom k nášmu úspechu sú ľudia, rozhodli sme sa celý večer sústrediť práve na nich. Tematicky ladený večer v štýle „Cloud“ (poznámka autora: metaforické prepojenie témy s cloud computingom) poukazoval  na tri hlavné piliere, ktoré sme za 10 rokov v Košiciach budovali:

  1. Sme hrdí na náš región
  2. Sme hrdí, na našich ľudí a ich prácu
  3. Sme zodpovedný partner pre T-Systems International

Je nám veľkou cťou, že pozvanie na akciu prijal aj Reinhard Clemens, generálny riaditeľ spoločnosti T-Systems International a člen predstavenstva Deutsche Telekom, ktorý bol v Košiciach len druhý krát. Vo svojom príhovore spomínal na neľahké začiatky a neisté vízie spoločnosti v roku 2006. Vyzdvihol tiež progres, aký sme za 10 rokov spravili a zaželal nám veľa šťastia do budúcnosti.

Hoci naša spoločnosť vystriedala počas 10 rokov až piatich generálnych riaditeľov, najväčší vplyv a rozvoj zanechal Jozef Ondáš, ktorý bol generálnym riaditeľom takmer od saméeho začiatku v roku 2006 až do roku 2011, kedy sa mu podarilo podporiť rast firmy z 23 zamestancov na viac ako 2100. Jeho slová dopĺňal generálny riaditeľ T-Systems  Austria a Senior Vice President - Franz Grohs, ktorý bol pri začiatkoch budovania košickej pobočky, o ktorej sa uvažovalo ešte rok pred samotným vznikom. Spoločne poďakovali všetkým prítomným, bez ktorých by sme dnes neboli tam, kde sme a zožali búrlivý aplaus.

Aktuálne dianie v spoločnosti a naše ďalšie vízie objasnil prítomným hostiteľ večera – Daniel Giebel, ktorý je na poste generálneho riaditeľa od apríla tohto roku. Predstavil svoj pohľad na spoločnosť a ďalšie ciele. Svoj príhovor ukončil želaním v slovenskom jazyku, s ktorým sa vďaka svojim bohatým jazykovým znalostiam popasoval celkom slušne.

Zábavu odštartoval robotický tanec v podaní the Pastels, ktorý umocnili dôležitosť technológií v súčasnom svete, no zároveň poukázali na to, že aj najvyspelejšie technológie by sa bez človeka nepohli. Počas večera hrala hosťom kapela Cinnamon, ktorá dotvárala príjemnú atmosféru.

Sme hrdí na náš región

Hostia mali počas večera možnosť ochutnať lokálne produkty. Ochutnávka pív od slovenského domovariča Maroša Hajduka z kočovného pivovaru PADRE Craft Brews bola počas večera veľmi populárna. Sladké pokušenie ponúkala malá košická manufaktúra zameraná na výrobu čokoládových výrobkov – Forra. Hostia si tieto čokoládky odniesli aj ako sladkú spomienku na večer. Módny vkus Košičanov reprezentovala značka Košice Represent alebo v skratke KERE, ktorá je lokálna streetwearová značka oblečenia pôsobiaca na trhu od roku 2009. Na vycibrené chuťové poháriky hostí útočila aj drobná farma z Čižatíc s názvom TERRE, ktorá pripravila ochutnávku rôznych syrov. No a k dobrému syru sa nepochybne hodí aj pohárik vínka. Hosťom sa prezentoval nováčik vo vínnom svete z Tokajskej oblasti – Grand Bari, či známe vychytávky od spoločnosti Kubbo Select – ako napríklad Kaschauer vínko. Hostia mali možnosť pozrieť si aj interaktívnu ukážku robotov a práce mladých talentov pod záštitou Nadácie Talentum Cassoviensis Alapítvány. Pracujú tam žiaci košických základných škôl a gymnázií. Pravidelne sa zúčastňujú robotických súťaží, kde dosahujú výborné výsledky nielen na slovenských, ale aj na medzinárodných podujatiach.

Sme hrdí, na našich ľudí a ich prácu

Celý večer brilantne moderovali naši zamestnanci Dominika Kleisová a Pavol Miroššay. Pri vstupe do priestorov akcie bol pre hostí pripravný umelecký zážitok v podaní maliara a nášho zamestnanca Roberta Litvanyiho. Priamo na akcii domaľoval futuristický obraz s víziou T-Systems, ktorý o 22. hodine putoval do dražby. Obraz sa vydražil za neuveriteľných 1000 eur. Výťažok poputuje do organizácie Úsmev ako dar, ktorú naša spoločnosť dlhodobo podporuje. 3D umelecké dielo z papiera vytvorila špeciálne na túto akciu kolegynka Zuzana Jureková, ktorá nad tým strávila 40 hodín práce. Naši ľudia sú teda nielen šikovní, ale neváhajú pracovať aj nad rámec svojich povinností. O zábavu sa staral Ján Seman, kolega, ktorý okrem svojej lásky k IT pracuje aj pod pseudonymom DJ Citrón.

Sme zodpovedný partner pre T-Systems International

Hostia sa okrem možnosti neformálne porozprávať a zabaviť sa vo veľmi špecifickej zostave (ako to už na oslavách býva) mali možnosť aj odfotiť. Pripravili sme futuristický fotokútik, vďaka ktorému im spomienky na večer ostanú ešte dlho...

Všetko najlepšie T-Systems Slovakia, nech je ďalšia dekáda minimálne taká úspešná...