December plný "eventov"

<Zadajte anotáciu>

Deň otvorených dverí


Posledný mesiac v roku bol pre nás rozhodne zaujímavý. Okrem toho, že sa začali Vianočné prázdniny sme my, dualisti, mali možnosť zúčastniť sa niekoľkých akcií. Prvý v mesiaci bol Deň otvorených dverí v T-Systems Slovakia. O organizáciu celého podujatia sa postaralo Komunikačné oddelenie, no takáto náročná úloha si vyžadovala aj pomoc ostatných. Okrem kolegov zo SAP oddelenia sme sa ponúkli traja z Duálneho vzdelávania. V sobotu, 2. decembra sme v ružových tričkách pobehovali po poschodiach budovy CBC2 buď ako sprievodcovia, alebo ako animátori na stanoviskách. Deň to bol úžasný a plný zábavy. Spoločne s ďalšími zamestnancami sme tak mali šancu pozrieť si priestory, do ktorých normálne prístup nemáme, ako napríklad kancelárie top manažmentu firmy.


Ocenenie Srdce na dlani


Naši študenti sa pravidelne zapájajú aj do charitatívnych akcií v Košiciach. Spomedzi mnohých aktivít spomeniem najmä maľovanie materskej škôlky, či každoročná "Christmas collection". Za všetky tieto aktivity nám bol dobrovoľníckym centrom v Košiciach udelený „Ďakovný list“ za mimoriadne nasadenie pri vykonávaní dobrovoľníckej činnosti v roku 2017. Cenu, ako zástupca za všetkých študentov prebral Erik Demko z tretieho ročníka. Za toto nasadenie môže hlavne naša, žiaľ už dosluhujúca manažérka pre vzdelávanie Andrea Lovacká, ktorá na udeľovaní samozrejme nesmela chýbať.

 

YETE, alebo koncoročný večierok


V polovici mesiaca sa konala koncoročná akcia YETE (Year end teambuilding event), ktorá ako každý rok prebiehala v spoločenskom pavilóne. Tento ročník vyhrala téma "Comics heroes", preto aj všetci hostia prišli prezlečení za svojich obľúbených komiksových hrdinov. Naše dualistky prišli napríklad ako Harley Quinn či Poison Ivy, dualisti chlapci zvolili kostým napríklad Iron Mana v civile, Jokera či Doctora Who. Počas večera sa naši spolužiaci zapojili aj do súťaže o najlepšiu masku, alebo si užívali na parkete hudbu od T-Band prípadne Celeste Buckingham, alebo kapely King Shaolin. Zábava pokračovala až do skorého rána. Budúci rok sa nám snáď podarí prihlásiť aj viacerým, nakoľko miesta sa minuli „ako teplé rožky“.

Christmas quiz


Rozlúčka so starým rokom v kruhu spolužiakov zo všetkých ročníkov bola tentokrát novinka. Naše Educentrum si pre nás pripravilo Vianočný kvíz z rôznych oblastí. Nechýbali otázky pre filmových nadšencov, športových fanúšikov, či všeobecné zaujímavosti, ktoré potrápili tímy so zloženým zastúpením prvákov, druhákov a tretiakov. Za prítomnosti všetkých zástupcov educentra, pri chutnom občestvení sa najprv odovzdali poďakovania a ocenenia pre najlepšieho študenta z každého ročníka. Ocenenie si prevzali od svojich manažérov osobného rozvoja študentí Miňo Bujňák za prvý ročník, za druhý ročník Matúš Čičvara a za tretí ročník Martin Matta.

Ocenenia boli udeľované na základe hodnotenia od manažérov osobného rozvoja, triednych učiteľov a samotných študentov za zásluhy pri prezentovaní duálneho vzdelávania a T-Systems Slovakia, ako aj za celkového tímového ducha. Po odovzdaní sme sa už mohli pustiť do siedmich kôl kvízu, ktoré potrápili snáď každého. Z deviatich tímov vyhral jeden. Chutnú odmenu si zaslúžili.

Predvianočná medicínka


Zatiaľ čo kolegovia z tretieho ročníka praxovali vo svojich tímoch, prváci a druháci sme si spravili ešte jeden menší teambuilding v centre Košíc. Počas mrazivého dňa nás zohriala dobra medovina, niektorí prezradili svoje plány počas prázdnin, alebo sme proste len tak kecali. Netrvalo dlho a pripojili sa k nám aj manažéri z Educentra, s ktorými sme debatovali o priebehu prvého polroka. Spýtali sme sa aj na to, čo zaujímavé nás bude čakať po návrate z prázdnin. Žiaľ, v januári sa budeme musieť rozlúčiť s dvoma členkami nášho tímu. Asistentku Majku Brezovú zlákali krásy sveta a Aďka Lovacká, ktorú si dovolíme nazvať "základným pilierom" odchádza ponúknuť svoju pomocnú ruku do iného oddelenia v rámci slovenského T-Systems. Dievčatám - manažérkam ďakujeme za ich obetavú prácu pre nás študentov a za riešenie našich občas náročných požiadaviek. Každému, aj vám, aj nám, želáme všetko dobré v novom roku 2018, hlavne veľa síl a úspechov v každej práci, do ktorej sa pustíte.

Napísal: Matúš ČIČVARA
Foto: archív Duálneho vzzdelávania