Ako z Košíc prispievame k čapovaniu svetoznámeho piva

<Zadajte anotáciu>

Informačné technológie v dnešnej dobe azda neobišli žiadne priemyselné odvetvie – vrátane varenia, predaja a distribúcie piva.

Výroba, priemyselné linky, dopravníkové pásy, výpočet a analýza logistiky, v niektorých prípadoch aj autonómne procesy, ako je nakladanie tovaru do kamiónov, môžu byť riadené IT systémami.

V prípade, že ste malý výrobca piva, zaobídete sa s malou vzorkou podobných podporných funkcií. No ak je vaše pivo dostupné v 192 krajinách sveta, 25 pivovaroch len v Európe a so značným vplyvom v Severnej a Južnej Amerike, Ázii/Pacifiku, Rusku, Afrike, nepôjde to bez globálneho IT partnera.

Štandardizácia IT princípov pivovarov

Takto vyzerá jeden z našich dlhodobých a najväčších zákazníkov na globálnej úrovni. Určite sa pýtate, prečo by takáto medzinárodne rozvrstvená spoločnosť hľadala jediného partnera na hosting IT systémov. Hlavným dôvodom by bola snaha štandardizovať IT princípy jednotlivých pivovarov, naplno využiť možnosti kombinácie cloudových služieb, či už manažovaných IaaS, Paas, alebo SaaS modov, v európskych, ázijských či amerických regiónoch.

Práve kombinácia správy verejných cloudov, ako je MS Azure, či hosting v privátnych cloudoch (VMware DSI vCloud) hostovaných priamo v dátových centrách T-Systems vo Frankfurte, Houstone a Singapure, sa stala hlavným dôvodom zvolenia tejto spoločnosti ako partnera pre cloud, hosting a manažované služby.

V súčasnosti spolupracujeme na migrácii jednotlivých podnikových systémov na platformy v našom multicloudovom portfóliu vrátane analýzy súčasného stavu u zákazníka (v pivovare alebo dátovom centre). Skúmame aj možnosti migrácie, dosahu na zmenu geolokalizácie, risku v podobe zvýšeného času reakcie či limitovaného dátového toku až po migráciu a odovzdanie systémov do správy.

Spoločne sme sa dopracovali k minimalizácii lokálnej infraštruktúry v zákazníckych lokalitách už v 15 pivovaroch po celom svete. Tie predstavujú viac než 1000 podnikových systémov, čo tvorí približne 50 % z celkovej IT infraštruktúry, ktorú plánujeme dosiahnuť v najbližších rokoch.

Hodnota pre zákazníka

Z Košíc dodávame väčšinu zo spravovaných služieb (OS, Cloud/Portal Management, Middleware, DBA, BI, SAP, IoT) vrátane Sales, Service Managementu, Solution Design a iných služieb, ktoré pomáhajú zákazníkom pridať hodnotu v IT riešeniach a ich správe. Je to len jedna vzorka z mnohých, kde si dve veľké firmy z rôzneho prostredia vedia pomôcť pri dosiahnutí svojho cieľa.

Práca solution architekta v T-Systems Slovakia je aj týmto veľmi zaujímavá. Máte dosah na podobnú transformáciu priamo so širokou vzorkou medzinárodných špecialistov z oboch strán a zároveň prispievate svojou pridanou hodnotou pre obe strany, či už klienta, alebo svojho zamestnávateľa.

Autor:T-Systems Slovakia, Peter Kikta