Ako strategicky riadiť projekt a prečo sa firmy dostávajú do krízy? Aj to sú témy konferencie o projektovom manažmente

<Zadajte anotáciu>

Súčasná pandemická situácia dáva každému záujemcovi možnosť zúčastniť sa podujatí, ktoré v online prostredí nie sú viazané na konkrétne miesto. Príkladom je aj Virtuálna Project Management Konferencia, ktorá sa koná už 10. novembra 2020.

Konferenciu spoločne organizujú PMI Slovakia Chapter, 2BCognitus, Košice IT Valley a Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia. Jej cieľom je priniesť veľkoformátový program z oblasti projektového manažmentu pre všetkých, ktorých sa táto téma týka - či už pracovne, alebo v rámci voľnočasových aktivít.

Rozširovanie praktických skúseností manažérov rôznymi formami je jedným z top cieľov našej spoločnosti. Spolu s partnermi preto prinášame konferenciu plnú informácií z oblasti strategického manažmentu a manažmentu projektov, na ktorej účastníci vďaka interaktívnej forme môžu získať odborné rady pri uskutočňovaní svojich cieľov,” hodnotí Rudolf Takáč, riaditeľ 2BCognitus.

Aspekty projektového riadenia

Virtuálna PM Konferencia 2020 ponúka širšie spektrum tém, z ktorých si vie vybrať každý. „Oproti minuloročnej konferencii, v ktorej sme sa zamerali na agilné metódy riadenia projektov, sme sa tento rok rozhodli nielen projektovým manažérom ponúknuť pestrú paletu tém, ktoré sa zameriavajú na všetky aspekty projektového riadenia - konkrétne na technické aj sociálne zručnosti, strategické myslenie či riadenie v kríze. Dôležitou témou, aj vzhľadom na súčasnú dobu, je určite aj psychické zdravie a pohoda, ktoré je rovnako súčasťou konferencie,” približuje František Šofranko, programový manažér Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, ktorý je spoluorganizátorom podujatia.

Konferencia je rozdelená na 3 tematické celky, dokopy sa vám 10. novembra predstaví 5 spíkrov. „Ide o spíkrov, ktorí sú odborníkmi vo svojej oblasti a s ktorými už ako organizátori máme skúsenosť aj pozitívne ohlasy od publika,” dopĺňa Šofranko.

Psychický wellbeing, strategický mindset aj transformácia

Téma psychického zdravia je čoraz častejšie skloňovaná. Ide len o novodobý trend, alebo skutočnú výzvu, ktorej čelíme? Workshop Psychický wellbeing v náročných časoch, ktorý sa bude venovať aj možnostiam, ako zveľaďovať vzťahy a mať životnú rovnováhu počas home office, vedú Miriam Lacho a Veronika Holíková z Human Dynamic Europe.

Ak vás zaujímajú súčasné trendy v líderstve, nenechajte si ujsť workshop Strategické spôsobilosti lídra tímu. Lektor Peter Jászberényi, bývalý projektový manažér a konzultant, ktorý sa v súčasnosti venuje koučingu, podpore rozvoja ľudí a kreatívnym inováciám, vám ukáže, ako súvisia pojmy stratégia a taktika s vedením tímov a prejde si s vami kľúčové spôsobilosti lídra z dlhodobého hľadiska.

Posledný workshop na tému Transformačné projekty a kríza prinesie odpovede na otázku, prečo sú mnohé firmy vo veľkej kríze a podľa známeho indiánskeho príslovia „stále jazdia na zdochýnajúcich a mŕtvych koňoch.” Ako aplikovať projektové riadenie v transformačných projektoch prezradia Stanislav Häuser, mentor a kouč českých a slovenských firiem, a Ivan Sámel, konzultant pre prípravu strategických projektov

Široké spektrum účastníkov

Podujatie je výnimočné tým, že prepája 4 veľkých partnerov z východoslovenského regiónu.

Konferencia je navyše otvorená pre všetkých, ktorých projektový manažment zaujíma. Vďaka tomu sa na nej stretne široké spektrum ľudí z rôznych firiem, ktoré si vymieňa svoje skúsenosti a názory. Je to príležitosť, ako získať pestrejšie know-how či iný pohľad na svoju prácu,” hodnotí Lucia Komorníková, spoluorganizátorka konferencie z Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia.

Virtuálna Project Management Konferencia sa bude konať v utorok 10. novembra 2020 od 10.00 hod. Vstupné na celý program konferencie je vo výške 5 eur. Na konferenciu sa potrebné sa registrovať do piatka 6. novembra 2020 prostredníctvom stránky www.pmi.sk, je potrebné mať na stránke vytvorené konto, ktoré si vytvoríte jednoducho tu.