7 výhod duálu, o ktorých bežne nehovoríme

<Zadajte anotáciu>

Platená prax, notebook, titul, certifikát, dvojročná pracovná zmluva – to sú výhody duálneho vzdelávania v T-Systems Slovakia, o ktorých nájdeš informácie na Facebooku, Instagrame aj webe. Rozhodla som sa to však priblížiť aj ďalšie benefity, ktoré ti duál dá a ktoré nie sú vždy spomenuté. Duál totiž naozaj nie je iba o  sedení v škole a učení sa.

Workshopy

Vzdelávanie na duáli naberá nový rozmer – neučíme sa stále len ťukaním do klávesnice a sedením vo firemných triedach. V rámci firmy sa môžeš zúčastniť workshopov, pri ktorých získaš nové skúsenosti a zároveň aj trochu oddýchneš od vyučovania. Naposledy sme mali napríklad marketingové školenie o sociálnych sieťach.

Eventy

Si súčasť firmy, preto chodíš aj na firemné akcie a teambuldingy, na ktorých zažiješ kopec zábavy a odreaguješ sa. Máš na nich možnosť bližšie spoznať kolegov, pokecať so školiteľmi či odhaliť pravú tvár svojich spolužiakov. Ak aj niekedy budeš mať pocit, že sa ti na firemnú párty ísť nechce, ver mi, bude to stáť za to.

Kontakty

Nemám na mysli doživotné priateľstvá, spriaznené duše či lásku na celý život (aj keď je veľká šanca, že na duáli nájdeš aj to). Vďaka firemnému prostrediu spoznáš tímlídrov, špecialistov a ďalších zaujímavých ľudí, ktorí sú zapálení pre svoju prácu a aktivity. Nikdy nevieš, kedy ti tieto kontakty prídu vhod a pomôžu ti v ďalšom kariérnom raste.

Dobrovoľnícke akcie

T-Systems dáva možnosť pomáhať. Môžeš dobrovoľníčiť napríklad pri sadení stromčekov, piecť koláčiky, z ktorých výťažok poputuje na charitu či venčiť psíkov. Máš priestor zapájať sa aj do rôznych športových akcií, ktoré firma podporuje. Na chvíľu opustíš pracovné prostredie a môžeš pomáhať, kde treba.

Veľtrhy a prezentácie

IT expo, Pro Educo, Dni Kariéry – to sú len niektoré eventy, ktorých sa môžeš zúčastniť a  reprezentovať duálne vzdelávanie. Aj keď sa možno spočiatku budeš báť, duál je skvelou príležitosťou na zlepšenie soft skillových zručností – komunikácie, vystupovania či prezentovanie pred ľuďmi. Navyše sú tieto eventy plné zaujímavých ľudí a programu, ktorý vie inšpirovať.

Turnaje

Tráviš svoj voľný čas hraním hier? Tak potom si na správnom mieste. T-Systems sa venuje téme egamingu a ponúka Experience Lab všetkým hráčom na popracovné odreagovanie sa. Za sebou už máme aj prvý oficiálny turnaj, plánujeme ich aj naďalej - máš možnosť ukázať, čo je v tebe.

Motivácia a mapa k splneniu svojich snov

Tiež patríš k ľuďom, ktorí chcú od života čo najviac a majú plnú hlavu snov a cieľov? No občas chýba motivácia, odvaha, návod, ako na to? Na duáli budeš mať pri sebe ľudí, ktorých úlohou je motivovať ťa, aby si bol stále lepším a lepším. Naučia ťa vytýčiť si ciele tak, aby si ich do určitého časového obdobia dosiahol. Časom si sám vytvoríš návod, ako dosiahnuť svoje méty nielen v pracovnom, ale aj osobnom živote. Aby som nezabudla: duál ti poskytne všetky možnosti na to, aby si sa stal skutočným IT odborníkom. Otvorí ti dvere do tohto širokého zaujímavého sveta a ponúkne ti možnosť byť tým, kým chceš. Je už len na tebe či sa chopíš tejto príležitosti.