6 vecí, ktoré môžeš čakať od duálu v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia

<Zadajte anotáciu>

Vedel si, že prví študenti duálneho vzdelávania v oblasti informačno-komunikačných technológií v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia započali svoje štúdium v roku 2013? S modelom duálneho vzdelávania máme 10-ročné pozitívne skúsenosti.

Čoraz viac mladých ľudí hľadá po strednej škole možnosti, ako spojiť štúdium s praxou. Mnohí však nevedia, čo čakať od vyššieho odborného štúdia, akým je aj náš duál. Preto sme zhrnuli 6 bodov, ktoré ti poskytnú lepšiu predstavu o tom, čo ti ponúkame.

1. Štúdium dennou formou

Naše duálne vzdelávanie v spolupráci so SPŠ elektrotechnickou v Košiciach je realizované dennou formou a trvá 3 roky. Od pondelka do piatka budeš v škole. Nepôjde však o monotónne sedenie za školskou lavicou. Na rozdiel od bežného stredoškoláka zažiješ aj moderné firemné priestory, v ktorých bude prebiehať výučba a neskôr aj platená prax.

 

2. Prax už od 1. ročníka

Jednou z najväčších výhod duálneho štúdia je pomer teórie a praxe, ktorý máme nastavený na 30:70. Musíš rátať s tým, že 1. ročník tvorí z veľkej miery teória, pretože prijímame ľudí s rozdielnymi skúsenosťami a vedomosťami. Úlohou 1. ročníka je študentom ponúknuť čo najširší záber technických, ale i soft-skillových vedomostí, a vytvoriť im tak pevné základy. Na prax sa v 1. ročníku dostaneš v 2. polroku na 6 týždňov.

Viac praxe ťa čaká v 2. a 3. ročníku, ktorá je inak počas celého štúdia platená. Navyše máš možnosť využiť letnú brigádu v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia a získať ďalšie skúsenosti priamo z praxe.

 

3. Jeden za všetkých, všetci za jedného

Tvoji spolužiaci budú buď čerstvo po maturite, alebo budú mať za sebou kúsok vysokoškolského štúdia či nejaké pracovné skúsenosti. Na naše duálne vzdelávanie sa môžu prihlásiť mladí ľudia vo veku od 18 do 25 rokov. Budeš súčasťou pestrého kolektívu plného zaujímavých ľudí. Keďže našich študentov vyberáme na online pohovore, môžeš sa spoľahnúť na to, že tvoji spolužiaci budú šikovní ako ty.

Je veľká šanca, že v tvojom ročníku budú prevažovať spolužiaci. Samozrejme, duál je aj pre dievčatá a nás teší, že každým rokom počet dualistiek rastie, čiže dievčatá, IT je aj pre vás :)

4. IT má aj ľudskú tvár

Štúdium duálu z teba urobí IT špecialistu s potrebnými technickými znalosťami. Bolo by však na škodu, ak by si svoje schopnosti nedokázal svetu adekvátne prezentovať. Preto sa popri predmetoch o systémoch, aplikáciách a sieťach učíš aj o zákazníckej orientácii, riadení projektov a procesnom riadení. Softskillové predmety ti rozšíria obzory, zlepšíš sa vďaka nim v komunikácii a prezentácii a poskytnú ti výhodu v budúcej kariére.

Viac o štúdiu zistíš na stránke Duálne vzdelávanie.

5. Nuda a stereotyp nehrozí

Počas 3 rokov štúdia budeš pracovať na množstve zaujímavých zadaní a projektov, kde budeš prakticky aplikovať svoje vedomosti. Ak hľadáš IT oblasť, ktorá bude tvoja srdcovka, počas praxe si môžeš vyskúšať prácu v rôznych tímoch. Stereotyp ti narušia aj workshopy, prednášky či firemné eventy. Ak si cieľavedomý, máš možnosť získať uznávané technické aj jazykové certifikácie nad rámec štúdia. Spoločne sa zlepšujeme a posúvame vpred - na duáli sa skrátka nudiť nebudeš.

Aj napriek bohatému programu budeš mať popri štúdiu dostatok voľného času na rozvíjanie svojich koníčkov. Ak neveríš, presvedč sa o tom na našom Instagrame :)

6. Správne rozhodnutie

Ružové okuliare bokom – určite prídu situácie, kedy nebude všetko skvelé. Možno budeš pochybovať, či bolo tvoje rozhodnutie pre duál správne. To však rýchlo prejde - či už pre množstvo benefitov, ktoré duál ponúka, skvelý kolektív - okrem spolužiakov ti budú pomáhať aj Personal Development Manažérky (niečo ako triedne učiteľky), alebo pre tvoju víziu - budovať svoju kariéru v IT.

Šancu u nás má každý. Vzdelávaj sa moderne. Poď po strednej študovať duál, spoznávaj najmodernejšie technológie a otvor si dvere do perspektívneho IT odvetvia. Prihlasovanie je otvorené do 31. mája 2023, odkaz na prihlášku, ktorá je úplne zadarmo nájdeš na stránke Duálne vzdelávanie.

V prípade, že máš akékoľvek otázky ohľadom duálneho vzdelávania, neváhaj nám napísať na našich sociálnych sieťach - Facebooku či Instagrame.