Študentov učil odborník na Projektový Manažment

<Zadajte anotáciu>

Prednášajúci Rudolf Takáč zaujal príbehmi z praxe
V priestoroch kongresovej sály našej spoločnosti sa uskutočnila zaujímavá prednáška o projektovom manažmente pre študentov duálneho vzdelávania. Svoje skúsenosti a informácie prišiel odprezentovať riaditeľ inštitútu projektového riadenia  Ing. Rudolf Takáč, ktorý ma v oblasti projektov naozaj bohatý prehľad.



Nebol to len nudný monológ
Mnoho študentov si určite myslelo, že to bude len nudný monológ prednášajúceho, no práve naopak, pán Takáč všetkých veľmi aktívne zapájal do diskusie a všetky vedomosti a informácie podával príkladmi zo života. Princípy a pravidlá projektového manažmentu zo sociálneho aj technického hľadiska tak bolo možné pochopiť oveľa ľahšie. Rudolf Takáč tiež vysvetlil ako postupovať pri tvorbe projektu, aké otázky si treba položiť a hlavne ako rozlíšiť projekt od obyčajnej úlohy, keďže podľa jeho slov, väčšina firiem na Slovensku a aj vo svete považuje za projekt čokoľvek, do čoho sa pustia.

Kedy má byť manažér prísny a kedy ľudský
V neposlednom rade prízvukoval, že správny manažér musí vedieť kedy pristupovať prísne a kedy viac ľudsky, čo je u manažérov na Slovensku veľký problem. Presvedčil o tom študentov aj svojimi zážitkami z praxe. Pravdou je aj to, že činnosť musí byť pre manažéra zábava. Jeho snaha podať informácie nevyšla nazmar, dosvedčili to aj študenti, ktorí si ku koncu prednášky zasúťažili o knihu. Siedmi víťazi si po ňu prídu osobne do firmy pána Takáča.



Držíme palce na skúškach
Po skončení prednášky študenti odchádzali obohatení o množstvo užitočných informácií. Keď Patrik Čigaš z 3.V  svoje dojmy a pocity vyjadril takto: „Bola to veľmi dobrá prednáška, všetko bolo krásne zhrnuté. Dokázal som si živo predstaviť všetko, čo bolo povedané, vďaka uvedeným príkladom zo života. Určite mi to niečo dalo, hlavne teraz, týždeň pred záverečnými skúškami.“ Nie len Patrikovi, ale aj všetkým tretiakom držíme palce na skúškach a ďakujeme Ing. Takáčovi za jeho vzácny čas, ktorý s nami strávil a samozrejme aj našej PDM Mirke Gurskej, ktorá celú prednášku organizovala.

NAPÍSAL: Matúš ČIČVARA
FOTO: T-Systems Slovakia